Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Poster van de Slingerkoek.</p>

Poster van de Slingerkoek.

‘Grepen’ deel 1 tot en met 4 weer verkrijgbaar

  •   keer gelezen   Historie

UDEN | Adriaan Sanders, schrijver van vele boeken over Uden, presenteerde vorige jaar deel 5 van de reeks ‘Grepen uit de geschiedenis van de gemeente Uden’. Dit boekje werd enthousiast ontvangen en het gevolg daarvan was dat er weer heel veel vraag was naar de deeltjes 1 tot en met 4 uit deze serie. Het bestuur van Uden in Geschriften heeft daarom besloten tot een tweede herdruk van deze boekjes, omdat de boekwerkjes van de eerste herdruk al heel snel de boekhandels uitgevlogen waren.

In elk deel beschrijft Sanders aan de hand van jaartallen de meest uiteenlopende gebeurtenissen die plaatsvonden in Uden, Volkel en Odiliapeel. Elk verhaal beslaat zo’n drie tot vier bladzijdes. Alle delen zijn voorzien van heel veel bijzondere foto’s uit de rijke voorraad van het Uden-archief van Bressers. De boekjes kosten 9,95 euro per stuk.

Boekhandels
Het is nu met de lockdown wat moeilijker de boeken te kopen, maar enkele boekhandels hebben hun medewerking toegezegd de verkoop te regelen via het click- en collectsysteem. Men belt gewoon de betreffende boekhandel en men maakt een afspraak wanneer het boek opgehaald kan worden. Meewerkende boekhandels zijn: Bruna (voorheen Edele Brabant), te bereiken via 0413 26 25 77, en Primera-Centrum, te bereiken via 0413 33 12 21. Overigens is deel 5 uit de serie ook nog steeds verkrijgbaar. Adriaan Sanders, ooit de ‘wandelende verhalenbank’ genoemd, heeft intussen weer talrijke verhalen verzameld, zodat deel 6 van ‘Grepen’ in de loop van dit jaar ook nog wel zal verschijnen.

Meer berichten