Foto van vroeger: Cinema Parisien

  •   keer gelezen   Historie

UDEN | Deze foto is gemaakt bij de opening van de Cinema Parisien op 28 augustus 1937. Deze Cinéma Parisien aan de Markt was de bioscoop van de familie Desmet, uit de tijd dat de televisie nog niet het middelpunt van onze huiskamers was.

Vooral als de pastoor ‘s zondags op de preekstoel verkondigde dat “de film die de komende week draait, zal een slechte invloed op de geestelijke gesteldheid van de beminde parochianen hebben” zat de bioscoopzaal steevast vol overwegend jonge, nieuwsgierige (en preutse?) dorpsgenoten. Een betere reclame was voor de uitbater niet denkbaar.

Welke oudere Udenaar kan er geen spannende verhalen over de films en zijn of haar belevenissen in de bioscoop vertellen? In maart 1962 beleefde hier de film ‘Kermis in de regen’ zijn regionale première. Enkele scènes van de film waren in Uden opgenomen. In 1966 is de bioscoop gesloten, waarna het nieuwe gemeenschapshuis De Schouw aan het Brabantplein de taak van filmhuis overnam.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten