Logo kliknieuws.nl/uden

Foto van vroeger: Soos ‘t Dupke

  •   keer gelezen   Historie

UDEN | De Leeuweriksweg op de hoek met de Land van Ravensteinstraat. Vooral Leeuweriksweg 8, uiterst rechts, heeft een roemruchte geschiedenis als Soos ’t Dupke. Daar was het in de jaren zeventig zo mogelijk nog extremer dan Soos De Pul in de Kapelstraat. Hardrock muziek en drugs gingen er hand in hand.

In Sprokkelingen, het kwartaalblad van de Heemkundekring Uden, zijn enkele artikelen gepubliceerd over de jeugdsociëteiten in die tijd in Uden. Helaas ontbreekt er nog eentje: ’t Dupke. We zouden heel graag in contact komen met bestuursleden van het eerste uur en vaste bezoekers om de ontstaansgeschiedenis van deze soos te kunnen vastleggen. We weten zelfs niet hoe de naam ’t Dupke ontstaan is! Wordt hier de dop van een flesje (bier) mee bedoeld of refereert het aan dubbeltje, het tiencent muntje? De consumpties waren er in ieder geval goedkoop! In 2006 en 2013 schreven we in het fotoboekje ‘Uden … ge bent Úje nie mer!’ Nu staan hier het politiebureau en de brandweerkazerne. Maar ook dat is alweer verleden tijd. Alleen de titel van het fotoboekje geldt tot in de eeuwigheid.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl. Heb jij ook een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten