Logo kliknieuws.nl/uden

Foto van vroeger: Autodag in het winkelcentrum

  •   keer gelezen   Historie

De afgelopen drie maanden hebben we het complete negatievenarchief van Robert de Winter mogen scannen; het betreft ruim 20.000 scans. Hij was de huisfotograaf van het Udens Weekblad in de periode 1976-1988. Deze foto is in het voorjaar van 1986 gemaakt door Robert tijdens de Autodag in het winkelcentrum.

Op de jaarlijkse Autodag konden de plaatselijke autodealers hun nieuwste modellen presenteren aan een groot publiek. Pakweg 35 tot 40 jaren geleden was de winkeliersvereniging Winkelcentrum Uden met groot succes bezig met het promoten van het winkelcentrum. In het winkelcentrum werden elk jaar meerdere feestelijke activiteiten georganiseerd die heel veel publiek trokken, zoals Uden uit de Kunst, de Autodag, Uden danst in stijl, Dagje Uden en het Midzomernacht muziekfestival. “Je kon over de koppen lopen”, was een veelgehoord geluid dat aangaf hoe druk die evenementen bezocht werden. In het archief van Robert de Winter vinden we een flink aantal foto’s terug die dit straatbeeld bevestigen. Het beperkte reclamebudget van de oprukkende landelijke winkelketens voor plaatselijke activiteiten maakte het voor de Udense winkeliers helaas steeds moeilijker om dergelijke evenementen te blijven organiseren. De promotie van Uden werd in die tijd echter niet alleen vanuit het winkelcentrum georganiseerd. We kennen allemaal nog de weekenden van 4 Uden Sportief en de vele tv-programma’s bij de TROS en de AVRO op de landelijke televisie die in Uden waren opgenomen. Hier komen we later nog op terug.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl.. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Heb jij ook een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar de redactie en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten