Foto:

Foto van vroeger: De Galerij begin jaren 70

  •   keer gelezen   Historie

UDEN | Vóór de Tweede Wereldoorlog lag het kloppend hart van Uden in de Kerkstraat in de directe omgeving van de parochiekerk, zoals in elk rooms-katholiek dorp. Vooral door de vooruitstrevendheid van de familie Zomers kreeg de Udense middenstand in de zestiger jaren een flinke impuls.

De grotendeels ongecultiveerde wildernis tussen de noordzijde van de Marktstraat, de Pastoor Spieringsstraat en de Sacramentsweg veranderde in enkele jaren tijd in een winkelparadijs dat in de verre omtrek zijn weerga niet kende.

Op 29 oktober 1964 verrichtte wethouder P. van Kessel de officiële opening van de Passage. Het was precies in de tijd van de overgang van de burgemeesters Van Kemenade en Schampers. Daarna was het de beurt aan pastoor Th. de Louw om de nieuwe winkels in te wijden, zoals het in die tijd nog gebruikelijk was. Na de realisatie van de Passage volgde de zuidzijde van de Galerij met als grote publiekstrekker de Hema, het warenhuis dat in oktober 1965 zijn deuren opende. Spoedig daarna werd ook de noordzijde bebouwd met winkelunits en appartementen. Aan het begin van de jaren zeventig werden de bouwactiviteiten aan de Galerij voltooid. Het pand van Bressers Damesmode dichtte het laatste gat in de zuidwestkant, de Schoenenreus en Bakkerij Mickers vulden de laatste openingen aan de zuidoostkant.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers.

Heb jij ook een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar de redactie en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Meer berichten