Foto van vroeger: hotel-restaurant Centraal

  •   keer gelezen   Historie

Een van de meest luxueuze horecagelegenheden in de zestiger jaren van de vorige eeuw in Uden was het hotel-restaurant Centraal van de uit ’s-Gravenhage afkomstige H. Ancher op de hoek van de Markt en de Marktstraat.

Voorheen zat in dit markante pand J.A. Verkuijlen met zijn café met zaal. De heer Ancher verhuisde in 1971 naar de Kapelstraat om daar een restaurant te beginnen. Op deze plek werd het nieuwe gebouw van de ABN-AMRO-bank gerealiseerd. De bank hield daar tot het voorjaar van 2018 haar kantoor.

Na de sluiting van het bankfiliaal heeft het gebouw een horecafunctie gekregen en zodoende is de cirkel weer rond. De naam van de zaak doet de ouderen terugdenken aan de gulden en aan de vroegere bankfunctie van het gebouw; al zullen vooral de jeugdige bezoekers deze link niet direct leggen.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Heb jij ook een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar de redactie en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten