Foto van vroeger: foto vanuit de kerktoren van de Petruskerk

  •   keer gelezen   Historie

UDEN | Deze foto is begin juni 1962 gemaakt vanuit de kerktoren van de Petruskerk Een aantal parochianen was destijds druk bezig met de voorbereidingen voor de viering van het 40-jarig priesterfeest van pastoor Th. de Louw en zodoende kon één van hun een aantal foto’s vanuit de kerktoren maken.

Rechtsonderin zien we een stukje van de Pastoor Spieringsstraat met de aanpalende siertuin van veearts dokter P. Bollen die daar tot eind jaren zestig heeft gewoond. Bijzonder is dat er nu nog twee bomen uit die tuin terug te vinden zijn aan de Promenade. In het midden van links en rechts de Marktstraat. Zowat het enige herkenningspunt is het moderne pand van de familie Zomers dat nu het front is van de Passage. Dit is het pand links van het grote schuine rode dak van het pand van de familie Bressers; mijn geboortehuis. Verder naar rechts bakker Lennard Scheepens, onze buren, hotel-restaurant De Korenbeurs van Victor Asselbergs, optiek Jacq Prinssen en kapper Ludwig Kapl.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl

Heb jij ook een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar de redactie en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten