<p>In het boek staan dagboekaantekeningen over de oorlog en brieven en notities uit die tijd.</p>

In het boek staan dagboekaantekeningen over de oorlog en brieven en notities uit die tijd.

Boekpresentatie ‘Getuigen van de Tweede Wereldoorlog in gemeente Uden’

  •   keer gelezen   Historie

UDEN | Stichting Uden in Geschriften presenteert donderdag het boek ‘Getuigen van de Tweede Wereldoorlog in de gemeenten Uden’. Tijdens deze boekpresentatie geeft Adriaan Sanders een lezing over deze bijzondere getuigenissen.

Over de Tweede Wereldoorlog is al enorm veel geschreven, dus waarom wéér een boek over dit onderwerp? Wat dit boek zo uniek maakt, zijn de dagboekaantekeningen over deze oorlog en de brieven en notities die in die tijd geschreven zijn. Deze brieven en dagboeken vormen een bijzondere categorie bronnen. Ze zijn niet alleen een informatiebron, maar we kunnen er ook uit opmaken hoe mensen de tijd beleefden, wat ze van iets vonden en hoe ze toen naar de wereld keken. Doordat deze getuigenissen persoonlijk zijn, vullen deze brieven en aantekeningen formelere bronnen aan. 

De brieven, dagboeken en notities zijn zeer divers. Van een verslag van Pastoor van Dooren uit Odiliapeel, de dagboeken van Frida Aldenhuijsen, Antoon de Groot, Piet de Groot, Riek van Duinhoven en de Zusters van Huize St. Jan tot en met de notities van ambtenaar Jan Heessen en de brieven van dokter W.J. Schaab. Als geen ander weet Adriaan Sanders op basis van deze bronnen weer een boeiende inkijk in deze periode te geven. 

De presentatie start om 20.00 uur, vanaf 19.45 uur ben je welkom. Vanwege de coronarichtlijnen is het de bedoeling dat je je vooraf aanmeldt. Dit kan door je naam en telefoonnummer door te geven via het mailadres contactuden@nobb.nl.

Meer berichten