Foto van vroeger: Kerkstraat met ambulance Jan Broekhaus

  •   keer gelezen   Historie

Dit is een foto uit juni 1972. De eerste vraag die bij mij opkomt is: waar in het centrum van Uden kun je bijna vijftig jaar na dato nog een foto maken met een vrijwel identiek straatbeeld als in die tijd?

In dit stuk van de Kerkstraat is de bebouwing niet veel veranderd. Wel is de bestemming van een aantal panden gewijzigd en zijn er nu vooral restaurants gevestigd. Destijds was de Kerkstraat nog een doorgaande weg terwijl deze nu grotendeels verkeersluw is. Links op de voorgrond De Vakman, specialist in verf, behang, speelgoed en postzegels van Jan Broekhaus. Hij heeft bovendien jarenlang ziekenvervoer verzorgd en parkeerde zijn ambulance het liefst recht voor de deur van zijn winkel-woonhuis. Daarnaast het schilder- en behangersbedrijf en later de drukkerij van Van den Krommenacker. In het midden de slagerij van J. van de Broek met een paar arbeiderswoningen en daarachter de zuivelhandel van H.A. van Hoeij.

Zoals gezegd zijn het nu vrijwel allemaal restaurants met uitgebreide terrassen aan de straatkant. Hoe de Kerkstraat er over een aantal jaren uit zal zien staat nog in de sterren geschreven, maar gezien de toekomstvisie van de gemeente zou de horeca hier moeten verdwijnen!

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl. Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers.

Meer berichten