Foto van vroeger: de Marktstraat

  •   keer gelezen   Historie

Dit is een foto uit juli 1975. De Marktstraat is nog een drukke doorgaande weg al is dat hier niet te zien. De foto is dan ook gemaakt op een vroege zondagmorgen.

Links de luxe kledingzaak van de firma Bergmann die 10 jaar na de opening alweer werd gesloten wegens gebrek aan opvolging. Na een flinke verbouwing waarbij de ruime etalagepartijen kwamen te vervallen en het winkeloppervlak met tientallen vierkante meters werd uitgebreid, kon het pand worden verhuurd aan Wibra, een landelijke keten van textielsupers. De zaak gaat al aardig richting het gouden jubileum in 2025!

In het midden het winkelwoonhuis van herenkapper Wim Christiaans. Later heeft zijn zwager Tiny van de Hulsbeek hier een zaak in rookartikelen gehad, waarna opticien Van Hout hier nog korte tijd gevestigd is geweest. Daarnaast het ultramoderne pand van Hout-Brox uit 1970, dat in januari 1998 door een nachtelijke brand is verwoest. Na de brand is het pand van Christiaans aangekocht en gesloopt, zodat het modecentrum opnieuw een stukje kon uitbreiden. De Marktstraat is de laatste tientallen jaren al enkele keren op de schop gegaan en geldt als de basis van het winkelcentrum.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten