Foto van vroeger: Julianastraat en Flatwijk

  •   keer gelezen   Historie

UDEN | Opnieuw een foto uit de tweede helft van de zestiger jaren waarin oud en nieuw Uden elkaar ontmoeten. Centraal zien we de flats van de Willem Alexanderhof, die duidelijk de blikvangers van nieuw Uden zijn. Daaronder zien we het oude politiebureau aan de Kazernestraat op de plek waar nu het appartementengebouw Zoggelpoort staat.

Dit is een van de plekken in Uden waar een attentietegel op de hoek van de Koopmanstraat en de Kazernestraat uitleg geeft over de vroegere situatie. Meer informatie over de attentietegels vind je op de websites www.udenarchief.nl en www.udeningeschriften.nl. Leuk idee voor de jaarlijkse familiedag met oud Udenaren!

Verder zien we van links naar rechts de gebouwen en de villa van de Diks wasserij en de woning van de familie Van Mulukom in de Julianastraat. Tot kort daarvoor hadden zij een (kersen)boomgaard die plaats had moeten maken voor de flatwijk. Rechts onderaan zien we de woningen van de families Johan en Harrie de Groot met daaronder een deel van hun wagenmakerij. Het witte gebouwtje daarnaast heeft door de jaren heen meerdere bestemmingen gehad. Als je daar iets over kunt vertellen dan horen we dat graag!

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten