Foto van vroeger: Sacramentsweg met Tapijtcentrum

  •   keer gelezen   Historie

UDEN | Het is begin jaren tachtig en nog steeds is het winkelcentrum van Uden volop in beweging. Tapijtcentrum Nederland zit nog in de voormalige kuiperij en wasmachinefabriek van Harrie Hurkmans.

Het asfalt van de Sacramentsweg is na enkele jaren alweer verwijderd. Korte tijd was de Sacramentsweg een belangrijke invalsweg naar en uitvalsweg vanuit de Markt met aansluiting op de Land van Ravensteinstraat en de Violierstraat. Zelfs het busstation was destijds nog op de Markt. Dit paste echter niet in de ontwikkeling van het winkelcentrum en zodoende kreeg de Kastanjeweg een meer prominente rol om naar het centrum van Uden te komen.

De Sacramentsweg werd betrokken bij het winkelcentrum en hiermee werd het langgekoesterde ‘achtje van Uden’ eindelijk voltooid. Dit zogenaamde ‘achtje’ bestond uit de hoofdslagaders Marktstraat en Galerij die op drie plekken verbonden werden door de Promenade, de Passage en dan in 1986 eindelijk door de winkels aan de westkant van de Sacramentsweg. In augustus 1983 opende C & A een filiaal in Uden en in datzelfde jaar vertrok het Tapijtcentrum Nederland naar het Oranjeplein en daarna kon er gestart worden met de bouw van een groot complex met winkels op de begane grond en daarboven drie lagen met appartementen.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl

Heb jij ook een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar de redactie en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Meer berichten