Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Motorrijdende veteranen leggen krans bij Britse War Cemetery

  •   keer gelezen   Historie

UDEN | DVBA (Dutch Veterans Bikers Association), een vereniging van motorrijdende militaire veteranen, organiseerde gisteren een motor toertocht ter ere van de 53rd Welsh Division. Tijdens de toer werd ook Uden aangedaan, met een kranslegging.

Tijdens operatie Market Garden rukte de 53rd Welsh Division vanaf 15 kilometer ten Noordoosten van Oss op in de richting van ’s-Hertogenbosch om deze stad en voorliggende plaatsen zoals onder meer Geffen, Nuland en Rosmalen te gaan bevrijden. Hierbij hebben zij de spoorwegroute Oss-’s-Hertogenbosch aangehouden. Tijdens deze bevrijding waren er 145 militairen die daarbij het leven hebben gelaten.

Kranslegging
Zo’n dertig veteranen vertrokken gisteren per motor vanuit ’s-Hertogenbosch en reed in tegenovergestelde richting een groot gedeelte van de bevrijdingsroute van de 53rd Welsh Division. Naast het herdenkingsmonument in ‘s-Hertogenbosch werd ook het Britse War Cemetery in Uden bezocht. De divisie en alle andere gesneuvelden werden geëerd met een officiële kranslegging.

Meer berichten