Foto van vroeger: de Kapelstraat met Café Van Lanen

  •   keer gelezen   Historie

Van de Kapelstraat uit 1970 is anno 2022 niets meer terug te vinden. Zo is bijvoorbeeld de grote bocht in de weg verdwenen. Vele Udenaren hebben ondertussen nog wel mooie herinneringen aan deze straat.

De eerste stapjes naar school werden daar gezet om bij de zusters Franciscanessen naar de bewaarschool te gaan die de fraaie naam H.H. Engelbewaarders droeg. Laat de naam van zuster Damiani vallen en veel oudere Udenaren beginnen hun anekdotes te vertellen. In de volksmond sprak men destijds niet van de kleuterschool, maar van de bewaarschool.

Rechts op de voorgrond het café van de weduwe A. van Lanen-van Berkel dat in 1972 werd opgeslokt door het jongerencentrum De Pul. Het werd een soort dag-café waar de leerlingen van de nabij gelegen middelbare scholen in de middagpauze en na schooltijd met groten getale de eerste stappen in het uitgaansleven hebben gezet.
Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op onze website www.udenarchief.nl.

Heb jij ook een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek! Je mag natuurlijk ook reageren onder het bericht op onze Facebookpagina.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten