Adriaan Sanders ontving uit handen van burgemeester Hellegers de vrijwilligerspenning
Adriaan Sanders ontving uit handen van burgemeester Hellegers de vrijwilligerspenning Foto: Ad van de Graaf

Adriaan Sanders ontvangt Penning van Verdienste

Human Interest 1.600 keer gelezen

UDEN | Adriaan Sanders heeft vrijdagavond de Penning van Verdienste in ontvangst mogen nemen. In de Raadzaal van het gemeentehuis sprak burgemeester Hellegers lovende woorden over de Udenaar.

De Penning van Verdienste is een gemeentelijke onderscheiding die maximaal eenmaal per jaar wordt toegekend. De penning maakt het mogelijk om mensen te waarderen die zich onderscheiden met hun inzet en betrokkenheid voor de samenleving. Iets waar Adriaan Sanders in de ogen van het College volledig aan voldoet. "Je bent al heel lang actief in de gemeenschap van Uden, en dan met name in de wereld van cultuur", vertelde burgemeester Hellegers. "Wat jou daarbij het meeste tekent, is dat je niet alleen heel goed thuis bent in de historie van Uden, maar dat je deze geschiedenis, de roots, de genen van Uden ook breed uitdraagt." De overweging om Adriaan de Penning van Verdienste toe te kennen, is volgens de burgemeester zeker ook de manier waarop hij anderen bij Uden weet te betrekken en de wijze waarop hij anderen enthousiast maakt vanuit zijn activiteiten bij de Stichting C, de heemkundekring Uden en Uden in Geschriften. "Actief zijn en kennis hebben is één, de kennis overdragen, anderen stimuleren en enthousiast krijgen, is twee", aldus Hellegers.

Adriaan Sanders heeft zich tientallen jaren verdienstelijk gemaakt voor de Udense samenleving. Zo is hij onder meer vraagbaak over de (cultuur)historie van Uden. Hij geeft ook lezingen over de geschiedenis van Uden en is actief in de Werkgroep 100 jaar Vluchtoord Uden. Hij is bestuurslid geweest van Stichting C (2005-2016) en de Stichting Kruisherenkapel (2013-2017). Van 1988 tot 1996 is hij bestuurslid van de SKOU (Stichting Katholiek Onderwijs Uden) geweest. Vanaf 2003 tot enkele maanden geleden is hij voorzitter van de Heemkundekring geweest en heeft hij onder andere de organisatie van de Open Monumentendag mede op zich genomen. Van 2009 tot 2017 is Adriaan Sanders voorzitter van de Trap In geweest en ook heeft hij in 2003 de Stichting Uden in Geschriften mede opgericht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant