Afbeelding

Margaret Smits-Jetten: 40 jaar werkzaam bij MariSalon Uden

Human Interest 3.895 keer gelezen

UDEN | Margaret Smits-Jetten is 40 jaar werkzaam bij MariSalon in Uden. Het begon allemaal begin 1976 toen Mari de Wit een kapsalon begon in het pand van de familie Jetten in de Kerkstraat, waar voorheen een slijterij was van de familie Jetten, de ouders van Margaret.

Omdat Mari nog niet zo bekend was, vroeg hij Margaret om tijdens de receptie wat tips te geven wie wie was. Dat wilde ze wel doen, en in het laatste jaar van haar schoolopleiding was ze ook bereid om woensdag en zaterdag een helpende hand toe te steken. Toen begon de passie voor het vak en (vooral) het werken met mensen. Na een jaar kappersschool had Margaret het wel gezien en wilde ze volop in de salon werken.

Trainingsavonden, modeshows, beurzen in binnen- en buitenland, fotoshoots, het kon zo gek niet zijn of Margaret was erbij. Er werd een hechte band gesmeed met alle personeelsleden die de afgelopen jaren de revue passeerden, maar vooral met Mari. Zoals ze enkele jaren memoreerde: "Vriendschap voor het leven." Ze is altijd geïnteresseerd in het wel en wee van de mensen en medewerkers. Maar ook: "Heb je hier en heb je daaraan gedacht?" Ook alle nieuwe dingen die in het vak te beleven vallen, blijft ze volgen. De laatste jaren leidt ze samen met haar collega Wendy de salon in goede banen, nu Mari een stapje terug heeft gedaan.

En zoals ze begonnen is, blijven de woorden 'kwaliteit' en 'aandacht voor de klant' voor haar het belangrijkste. Een grote vaste klantenkring is hiervan het bewijs. Eén ding moet ze nog leren: meer aan zichzelf denken. De 40 jaar zijn voorbij gevlogen, en als Margaret dit 40 jaar geleden had kunnen denken, had ze zich rot gelachen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant