Daniëlle van der Zee, eigenaresse van De Eetkaamer
Daniëlle van der Zee, eigenaresse van De Eetkaamer

Fiësta De La Vida bij De Eetkaamer voor SamenLoop voor Hoop

Human Interest 1.424 keer gelezen

UDEN | Speciaal voor de SamenLoop voor Hoop houdt De Eetkaamer op zondag 27 mei het evenement Fiësta De La Vida. Een zomerse middag vol muziek, een barbecue, loterij en een veiling van producten en diensten.

De allereerste SamenLoop voor Hoop voor Uden, Volkel en Odiliapeel vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 september in het Udense sportpark. "Een mooi initiatief om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding", vindt Daniëlle van der Zee, eigenaresse van De Eetkaamer. "Want helaas is kanker een ziekte waar veel mensen mee te maken krijgen. Vorig jaar verloor ik mijn man, Minguel Pelucarte, aan lymfeklierkanker. Ik wil dan ook graag mijn steentje bijdragen om voldoende geld op te halen voor onderzoek naar deze ziekte. Zodat geen enkel gezin meer hoeft mee te maken wat wij vorig jaar hebben doorgemaakt."

Feest van het leven
Het is op 24 mei precies één jaar geleden dat Minguel aan die vreselijke ziekte overleed. "Nu, een jaar later, zijn we volop bezig met de organisatie van de SamenLoop voor Hoop in Uden", vertelt Daniëlle. "Minguel was een man die alles uit het leven haalde. 'Leef' was dan ook zijn lijfspreuk. En dat heeft hij tot op het allerlaatste moment gedaan. Om zijn motto voort te zetten, hebben we 'Fiësta De La Vida' bedacht. Met zijn Antilliaanse roots hield hij van gezelligheid, muziek én lekker eten. Al die ingrediënten willen we op zondag 27 mei naar voren laten komen in De Eetkaamer. Iedereen is dan welkom om het leven te vieren. En tegelijkertijd komen we samen in actie tegen kanker."

Programma
Fiësta de la Vida staat in het teken van muziek en lekker eten en drinken. De Udense Muziekvereniging De Eendracht zorgt, samen met harmonie Glorieux uit Den Bosch, voor een groot deel van de muzikale invulling. En op het plein staan verschillende kraampjes waar Udense ondernemers hun producten verkopen. De veiling van gesponsorde producten en diensten start om 14.15 uur en de loterij om 16.00 uur. De hele dag en ook de week voorafgaand aan dit evenement worden lootjes verkocht voor 1 euro per stuk. De hoofdprijs is een weekend in een B&B in het Spaanse Andalusië. Jesse, de oudste zoon van Daniëlle, sluit als DJ de middag af met Latinmuziek.

Informatie
Fiësta De La Vida is op zondag 27 mei van 12.00 tot 17.00 uur bij De Eetkaamer aan het Brabantplein 10 in Uden. De toegang is gratis. Doneren kan ook via acties.samenloopvoorhoop.nl/fiestadelavida. En kijk voor meer informatie over de SamenLoop voor Hoop voor Uden, Volkel en Odiliapeel op www.samenloopvoorhoopuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant