Alle vaardigheden komen aan bod: lezen, luisteren, spreken en schrijven
Alle vaardigheden komen aan bod: lezen, luisteren, spreken en schrijven

TaalRijk in de bieb heeft weer ruimte voor nieuwe deelnemers

Human Interest 584 keer gelezen

UDEN | TaalRijk in Bibliotheek Uden heeft weer ruimte voor nieuwe deelnemers die wekelijks de Nederlandse taal willen komen oefenen. Er zijn vier docenten, verdeeld over groepjes met verschillende niveaus. Die groepjes zitten elke vrijdagmorgen verspreid in de bibliotheek van 09.30 tot 12.00 uur.

Tot aan de zomervakantie die op 9 juli begint, is er weer plek om in groepjes te werken aan de Nederlandse taal. Bij TaalRijk is de voertaal Nederlands, ook in de pauze. Spreken in de eigen taal mag pas weer als de bijeenkomst afgelopen is. Aan het gebabbel in de pauze te horen, vindt niemand dat erg. Taalrijk is dus ook een manier om sociale contacten te maken. Mensen met veel verschillende nationaliteiten leren elkaar kennen tijdens deze ontmoetingen.

TaalRijk is bedoeld voor de inwoners van Uden, Volkel en Odiliapeel voor wie het Nederlands niet de moedertaal is. In kleine groepjes wordt gewerkt op eigen niveau, onder begeleiding van de ervaren docenten NT2 (Nederlands als tweede taal). De docenten doen dit werk vrijwillig. Alle vaardigheden komen aan bod: lezen, luisteren, spreken en schrijven. De deelname is ook op vrijwillige basis, er zit geen diploma aan vast. Deelnemers komen omdat ze het zelf willen. TaalRijk is geen school, maar een oefenplek. Als tegemoetkoming in de lesmaterialen en koffie/thee vraagt de bibliotheek een kleine bijdrage van 1 euro per week.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant