Schaapscheren bij 't Nabbegat
Schaapscheren bij 't Nabbegat

Schaapscheren en wandelroute kunstproject Paden Banen

Human Interest 1.086 keer gelezen

ZEELAND| Iedereen kan op zondag 3 juni de bijzondere ambacht van schaapscheren komen beleven. Bij de schaap-scheer-speel-kraal bij 't Nabbegat in Zeeland gaan Wim en Joke Jans 200 schapen scheren. Deze dag lanceert BKKC ook de wandelroute 'Paden banen door de Maashorst', die onder andere langs de schaap-scheer-speel-kraal leidt.

Via de app BrabantVertelt, komen verhalen voorbij van bijzondere en historische plekken in de Maashorst. Belangrijk onderdeel van de wandeling is het kunstproject Paden Banen, ontwikkeld door Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens (KCCM). Vroeger vormden de dreven (rechte paden) en driften (kronkelige zandpaden) een herkenbaar lijnenpatroon in het natuurgebied. Herders dreven over deze paden hun schapen van de omliggende dorpen naar de heide. Met het kunstproject Paden Banen van kunstenaars Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens  (KCCM), wat in oktober officieel wordt geopend,  komt dit unieke stukje cultuurgeschiedenis weer terug in het landschap door de begin- en eindpunten van de dreven te markeren. 

Wandelen en het scheren meemaken
De App met de route Paden banen door de Maashorst is vanaf 3 juni te vinden op www.brabantvertelt.nl. Het is aan te raden de App vooraf thuis te installeren. De schaapscheerplek is te vinden op het landgoed van Schapenhouderij 't Nabbegat in Zeeland. Het scheren vindt plaats tussen 10.00 en 15.00 uur.

Bereikbaarheid
De schaapscheerplek is het makkelijkst met de fiets te bereiken. Met de auto kan je vanaf de Schaijkseweg doorrijden naar de Zevenhuis (bestemmingsverkeer). Na huisnummer 4 rechtsaf het zandpad oprijden. Parkeren kan aan de rechterkant. De scheerplek ligt langs dit zandpad op ongeveer 5 minuten lopen verderop.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant