Afbeelding

Rotary Uden steunt deelnemers Alpe d'HuZes

Human Interest 882 keer gelezen

UDEN | De dertiende editie van Alpe d'HuZes vindt morgen en overmorgen plaats. Rotary Uden is er weer bij om alle deelnemers een hart onder de riem te steken.

Voorzitter Henri van Maasakkers ondersteunt het initiatief van harte en is trots op de 12 leden en hun gezinnen die in Frankrijk de daad bij het woord voegen. "Rotary helpt en dat doen we dan ook. In bocht 5 van de steile klim naar boven worden de mensen die de berg op fietsen en lopen door Rotary Uden ondersteund. Met iets te eten, met wat te drinken maar ook de morele support wordt zeker niet vergeten. De deelnemers worden met ontzettend veel enthousiasme naar boven toe aangemoedigd en toegejuicht door de Rotarians."

Opgeven is geen optie
Het motto van de Alpe d'Huzes is duidelijk. Henri van Maasakkers weet dat dit motto stimulerend werkt voor de deelnemers en de Rotarians op de bekende berg. "Iedereen die de berg bedwingt heeft zijn of haar eigen verhaal. Bij de Rotarians die zelf deelnemen is dat niet anders. We hebben een Rotarian die de berg 6 keer op wil gaan fietsen. En we hebben 9 personen die lopend de uitdaging aan gaan. De saamhorigheid die er heerst is bijzonder. Als in de avond alle kaarsjes langs de route aangestoken worden, dan heeft iedereen zijn of haar gedachten aan een dierbaar iemand die door de vreselijke ziekte kanker is geraakt. Die emoties maken de tocht naar boven soms nog wel zwaarder. Het is fijn dat wij als Rotary Uden dan die deelnemers de ondersteuning kunnen bieden die zij op dat moment wellicht nodig hebben. Want ze willen niet opgeven." Bocht 5 van de Alpe d'Huzes wordt vanaf 05.00 uur bemand met leden van Rotary Uden. De laatste klim naar boven is om 18.00 uur. Aan de Alpe d'Huzes doen ongeveer 4000 deelnemers mee.

Rotary Uden
Rotary Uden is een serviceclub met 48 leden en bestaat al sinds 1972. De Udense club is onder meer gericht op maatschappelijke betrokkenheid, kameraadschap en dienstbaarheid. De landelijke slogan van Rotary is 'Rotary Helpt'. De Udense club geeft daar invulling aan met onder andere de bekende kerstpakkettenactie, de ondersteuning van de Slabroekweek en de support en deelname aan Alpe d'Huzes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant