Het bestuur van SamenLoop voor Hoop Zeeland (zie onderaan artikel gehele foto)
Het bestuur van SamenLoop voor Hoop Zeeland (zie onderaan artikel gehele foto)

SamenLoop voor Hoop Zeeland komt eraan

Human Interest 793 keer gelezen

ZEELAND | Het aftellen naar de SamenLoop voor Hoop in Zeeland is nu echt begonnen. Aanmelden kan nog steeds.

Er is maandenlang kei hard gewerkt door gemotiveerde commissies. "Al die tandwieltjes vallen nu in elkaar", vertelt Frans van Tiel. Hij is voorzitter van Stichting Project, waar verder nog Marieke Danen, Chris van Hout, Dennis van Keppelen, Marcel Dekkers en Angela Disveld onderdeel van uitmaken. Met z'n zessen vormen ze het bestuur. "We zitten regelmatig met de commissies om tafel om te bepalen of iedereen er klaar voor is en wat er nog nodig is om van de SamenLoop een succes te maken. Zo moet de commissie Logistiek vanaf nu dubbel gas geven om alles op tijd geregeld te hebben. Uiteindelijk moet alles er zijn."

Niet alleen Stichting Project en de veertien commissies zijn druk met de organisatie, ook de teams zijn bezig met het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor KWF Kankerbestrijding. Daar worden allerlei bijzondere, leuke en sfeervolle acties voor gehouden. Het valt Frans een beetje tegen dat er minder teams ingeschreven zijn dan in 2014. "Dat komt deels doordat onlangs in de regio meerdere SamenLopen zijn gehouden of over een tijdje plaatsvinden", denkt hij. "Daarom vallen veel buitendorpse teams al af. Verder zijn er teams die nog twijfelen omdat ze het loopschema misschien niet helemaal rond krijgen. Tegen hen kan ik maar één ding zeggen: gewoon aanmelden! Zelfs als je onderbezet bent. Dat komt altijd wel goed. Daar kunnen en willen wij graag in meedenken. Ons doel is om met z'n allen samen een onvergetelijk weekend te maken." Ga naar www.samenloopvoorhoop.nl/zeeland voor de laatste informatie en om je team aan te melden.

"Zonder Speciale Gasten geen SamenLoop voor Hoop", zegt Chris heel stellig. "We bieden kinderen en volwassen die kanker hebben overwonnen of nog steeds strijden tegen deze verschrikkelijke ziekte een verwenweekend. Ze krijgen een eigen, volledig afgeschermde plek op het terrein. In deze comfortabele omgeving zorgt een speciale commissie dat de eregasten niets tekort komen. We leggen hen in de watten en er zijn bijzondere workshops die ze kunnen volgen."

De Samenloop bestaat uit drie vaste onderdelen: de opening, de kaarsenceremonie en de sluiting. Tussendoor zorgen de teams dat er 24 uur lang minimaal één teamlid op het parcours loopt. Dit gebeurt in estafettevorm. De Speciale Gasten openen zaterdag 23 juni om 14.00 uur samen met alle teams de SamenLoop voor Hoop. 's Avonds wordt het parcours, dat de vorm van een klavertje vier heeft, verlicht door vele kaarsenzakken met daarop persoonlijke boodschappen. Deelnemers en belangstellenden worden zaterdag 23 juni om 13.45 uur op het terrein verwacht voor de start van de openingsceremonie. De 24-uursestafette begint om 14.00 uur. Een etmaal later, op zondag om 14.00 uur, wordt het evenement afgesloten. Ook wordt dan de uitslag van het opgehaalde bedrag bekendgemaakt.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant