Jaap Verhoof (foto: Ad van de Graaf)
Jaap Verhoof (foto: Ad van de Graaf)

SamenLoop voor Hoop in Uden: 'Het wordt pas tastbaar als je het van dichtbij meemaakt'

Human Interest 1.146 keer gelezen

UDEN | Hij is al een gevoelsmens, maar sinds Jaap Verhoof vader is geworden is dat alleen nog maar versterkt. Dat is dan ook duidelijk merkbaar als hij praat over de impact die de ziekte kanker op hem maakte, toen het ineens erg dichtbij kwam. Jaap: "Dan wordt het pas echt tastbaar." Voor hem een belangrijke motivatie om mee te lopen met de SamenLoop voor Hoop die op 22 en 23 september in Uden plaatsvindt.

Jaap: "Ik was zestien toen ik er voor het eerst van dichtbij mee te maken kreeg: een vriend kreeg kanker." Het maakte veel indruk, zeker ook omdat om een leeftijdsgenoot ging. Later kreeg hij er weer mee van doen, de ziekte trof een jong kind van goeie vrienden. Jaap: "Ik was zelf net twee jaar vader. Je kunt je er dan zoveel meer bij voorstellen. Dat gaat door merg en been. En hoe stom het ook klinkt, pas als je het van zo dichtbij meemaakt wordt het tastbaar."

Motivatie
Voor Jaap was dat een belangrijke motivatie om zich als teamcaptain te melden voor de SamenLoop voor Hoop. Het is de allerkleinste moeite, vindt Jaap. Bovendien kijkt hij er ook naar uit om met andere mensen samen te lopen, verhalen te horen én naar alle activiteiten die tijdens het event in het sportpark plaatsvinden. Jaap: "Natuurlijk zullen er veel verdrietige verhalen zijn, maar ik loop ook mee om te genieten, samen met onze groep van twintig vrienden en kennissen die ook meelopen."

De SamenLoop voor Hoop is een 24-uur durende wandelestafette waarbij het leven gevierd wordt en stil wordt gestaan bij kanker. Ook meelopen of op een andere manier bijdragen? Kijk dan op samenloopvoorhoop.nl/uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant