Kitty neemt op 12 september de presentatie op zich (foto: Mischa Muijlaert)
Kitty neemt op 12 september de presentatie op zich (foto: Mischa Muijlaert)

'Hartverwarmend en gepassioneerd' concert

Human Interest 562 keer gelezen

UDEN | Ziekenhuis Bernhoven, Theater Markant, Radboudumc Nijmegen en het Campustheater van de HAN vinden elkaar in het benefietconcert 'Hartverwarmend en gepassioneerd', dat op 12 september plaatsvindt in Markant in Uden. Initiatiefneemster Kitty Trepels kreeg in 2010 voor het eerst de diagnose borstkanker en besloot om dit jaar het benefietconcert, dat ze ieder jaar in Nijmegen organiseert, ook naar Uden te halen.

Als theaterprogrammeur en als docent communicatie, letterkunde en theater aan de HAN in Nijmegen is Kitty bekend met de theaterwereld. "Nadat ik voor het eerst hoorde dat ik borstkanker had, dacht ik: ik wil niet stilzitten, ik kan ook vanuit mijn vak daadwerkelijk iets doen." Vanuit die gedachte ontstond het script voor haar eerste theatervoorstelling Vals Plat, over haar ervaringen als kankerpatiënt. Acht jaar verder bevindt Kitty zich in een nieuw behandelingstraject nadat bij haar uitzaaiingen in de lever zijn geconstateerd. Ook deze fase van haar ongeneeslijk ziekzijn werkte ze uit in een theatersolo. Met de theatervoorstelling 'Ik heb nog iets op mijn lever, een taboedoorbrekende chemonoloog' gaat ze, net zoals met 'Vals Plat', touren door Nederland. Acteur en regisseur Michaël van Buuren, die met Kitty samenwerkte op de Willem Nijholt Musicalacademie, tekende twee keer voor de regie. "Met mijn tweede theatersolo neem ik het publiek met een lach en een traan mee in een razende achtbaan. Via Joris' Kerstboom, oncoloog Paula van Breda, het zonnige Menorca, liters chemo, Ramses Shaffy en Liesbeth List eindigt de voorstelling met een glimlach en hoopvol, want Tumor Theodoor slaapt nog steeds. Het benefietconcert dat op 12 september in het prachtige Udense theater staat organiseer ik, samen met mijn muzikale vrienden, omdat ik zo veel mogelijk geld wil ophalen voor het Radboud Oncologie Fonds. Het fonds financiert namelijk onderzoek waar ook de regionale ziekenhuizen, zoals Bernhoven, van profiteren."

Muzikale avond
Het benefietconcert is een productie van het Campustheater van de HAN in Nijmegen en bestaat voor 90 procent uit muziek. "Het wordt een luchtige, hartverwarmende en vooral positieve avond. Er komen geweldige artiesten optreden." Zo komt zanger/componist Maarten Peters langs, evenals zanger Gerard Alderliefste, die onder meer bandleider was van de begeleidingsband van Ramses Shaffy. Maaike Widdershoven uit Oss, bekend van onder andere de musical Sound of Music, zingt duetten met zanger en tekstschrijver Maurice de Greef, bekend van de Udense Musical. Cabaretier/componist Bart Stultiens uit Uden is ook te bewonderen. Daarnaast zijn er korte lezingen die illustreren waarom kankeronderzoek zo belangrijk is, onder meer door Professor Carla van Herpen uit het Radboudumc. Zij is de enige hoogleraar 'rare cancers' in ons land. Oncoloog Chantal Lensen van ziekenhuis Bernhoven zal vertellen over de het belang van de samenwerking met het Radboudumc."

Informatie
Het concert op 12 september begint om 19.30 uur. Een kaartje kost 20 euro en dat komt geheel ten goede aan het Radboud Oncologie Fonds. Waarom dit fonds zo belangrijk is vertelt Kitty Trepels, die tijdens deze avond de presentatie op zich neemt. Kaarten zijn te bestellen via www.markantuden.nl. Kitty's solovoorstelling 'Ik heb nog iets op mijn lever' is op dinsdag 25 september te zien in Theater Markant. Ook kaarten voor deze voorstelling zijn via bovenstaande website te koop.
De Rotary Uden steunt de PR, De HAN Nijmegen en Medisch speciaalzaak Anny Willemsen uit Boekel sponsoren het benefiet. Markant Uden stelt de theaterzaal beschikbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant