Logo kliknieuws.nl/uden
Chris, Jelle en Joris bij hun auto
Chris, Jelle en Joris bij hun auto

Rammelbakken Reis: 'Een echte vader-zoon week'

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Chris Knoop uit Uden doet volgende week samen met zijn zoons Jelle en Joris mee aan de Rammelbakken Reis. "Met een auto ouder dan 18 jaar naar Nice rijden, dat wordt een hele uitdaging."

De Rammelbakken Reis: een 7-daagse autotocht met een auto die niet jonger mag zijn dan het jaar 2000 én een aanschafwaarde van maximaal 750 euro heeft. De drie mannen zien er de lol wel van in. "Het leek me nu een mooi moment om dit te gaan doen met mijn twee zonen", vertelt Chris. "Het wordt een echte vader-zoon week. Toen ik dit idee voorstelde waren ze meteen dolenthousiast. We hebben samen een oude Mazda gekocht, die helemaal is opgepimpt met stickers. Mijn oudste zoon is er helemaal bedreven in, dus de auto wordt momenteel al flink 'warm gereden'."

Chris, Jelle en Joris zijn de enigen uit Uden en omgeving die aan de wedstrijd meedoen. "We rijden iedere dag door binnendoor weggetjes en komen door zo'n zes of zeven landen, waaronder België, Frankrijk, Monaco, Zwitserland en Italië. Maar waar we precies heen gaan is voor ons ook nog een verrassing." Tussendoor slapen ze telkens op de camping. "Je krijgt punten voor hoe mooi je je auto hebt gepimpt, en ook krijg je allerlei opdrachten waar uiteindelijk een winnaar uitkomt. Maar voor ons wordt het vooral een hele mooie trip." De drie beginnen in Breda en eindigen, als alles goed gaat, ook weer in Breda. Er doen in totaal zo'n 130 auto's mee. Onder de naam 'Rally Buttons' hopen ze de reis van hun leven tegemoet te gaan.

Wil je de drie Udenaren volgen? Kijk dan op www.facebook.com/groups/693158654141695.

Meer berichten