Leerlingen van het Udens College met Ruben in het midden
Leerlingen van het Udens College met Ruben in het midden

Jong en oud in Uden vindt elkaar door 'Vriendelijke Transformatie'

Human Interest 854 keer gelezen

UDEN | Het project 'Jong & Oud' van Stichting De Vriendelijke Transformatie is van start gegaan in gemeente Uden. Udenaar Ruben Verzijl (22) begon dit project met één duidelijk doel: jongeren verbinden met ouderen door middel van talent.

De jonge ondernemer wil eenzaamheid verminderen én de jeugd socialer, ondernemender en bewuster van hun talent maken. "Ik noem het een win-win-win-situatie", vertelt Ruben. "De oudere deelnemer wint, de jongere wint én de samenleving wint. Met hun talent verblijden en amuseren de jongeren de ouderen. Ouderen vinden hierdoor bijvoorbeeld hun hobby van jaren geleden terug. Andersom kan ik jongeren bewust maken van de kracht, levensverhalen en het verborgen of vergeten talent van ouderen." Momenteel doet er een groep jongeren van het Udens College sector havo/vwo mee aan het initiatief. Door workshops te geven, helpt Ruben hen bij het ontwikkelen van hun talenten. De organisatie is nog op zoek naar ouderen die het leuk vinden om mee te doen. Ben of ken jij een oudere die het leuk vindt om hieraan deel te nemen? Ook jeugd die bij wil dragen aan de organisatie is welkom. Stuur dan een mail naar projectjongenoud@devriendelijketransformatie.nl.

Zaalvoetbaltoernooi
Op zondag 25 november wordt er in sporthal De Stigt een zaalvoetbaltoernooi gehouden voor alle jeugd tussen de 14 en 24 jaar. Tussen 11:00 en 20:00 uur strijden teams om de felbegeerde DVT-beker. Jong en oud mag komen kijken. Opgeven voor dit toernooi kan ook, via zaalvoetbaltoernooi@devriendelijketransformatie.nl. Deelname kost 3,50 per persoon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant