Afbeelding

KennisFabriek: braakballen uitpluizen met Ton Vogels

Human Interest 660 keer gelezen

BOEKEL | De KennisFabriek van Bibliotheek De Lage Beemden draait. Met de aftrap met Nicky Opheij is de productie in november van start gegaan. In de tweede editie op woensdag 12 december vertelt Ton Vogels alles over het mysterie van braakballen.

Deze gratis activiteit in Natuurcentrum De Perekker, Mezenlaan 22 Boekel is van 14.00 tot 15.00 uur en is bedoeld voor iedereen vanaf 6 jaar. (Groot)ouders en verzorgers zijn ook welkom. Om verzekerd te zijn van een plek, is aanmelden gewenst. Dit kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl.

Ton Vogels
Ton Vogels is expert op het gebied van de natuur en de schatten die de natuur heeft. Braakballen van bijvoorbeeld uilen behoren tot deze schatten. Worden braakballen alleen door vogels geproduceerd of ook door andere zoogdieren? Wat is nu precies een braakbal en wat is het nut ervan? Ton vertelt erover en laat het zien. De kinderen kunnen hem al hun vragen stellen. Samen gaan ze aan de slag om een braakbal uit te pluizen en dat zorgt voor verrassende ontdekkingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant