Afbeelding

Kinderkerstpakket voor Verpleegkundig Kinderdagverblijf Bijzonder

Human Interest 1.188 keer gelezen

ZEELAND | "Mooie doos, mooie doos!" Een jongetje kijkt vanuit zijn rolstoel lachend toe. Hoe meer lawaai de peuters maken, hoe liever het hem is. Het enthousiasme is groot bij de kinderen van Verpleegkundig Kinderdagverblijf (VKD) Bijzonder in Zeeland. Midden in de kring staat een grote doos. Hèt Kinderkerstpakket van Goodwill. Boordevol met speelgoed voor de kinderen.

Samen pakken ze de doos uit. Al het speelgoed wordt benoemd en veel wordt ook herkend: blokken, klei, spelletjes, verkleedkleren, een knuffelbeer, bellenblaas, stoepkrijt. Na het uitpakken is er tijd om te spelen.

Kinderzorg Bijzonder
VKD Bijzonder hoort bij Kinderzorg Bijzonder. Het VKD is een gespecialiseerde opvang voor jonge kinderen met een verpleegkundige zorgvraag. VKD Bijzonder stimuleert kinderen in hun ontwikkeling en kan de ouders tijdelijk ontlasten van de zorgen voor hun kind. Er is continu een (kinder)verpleegkundige en een pedagogisch medewerker aanwezig bij de kinderen.

Kinderkerstpakket
Hèt Kinderkerstpakket van Goodwill zit boordevol speelgoed. Het is bedoeld om te verdelen over de groepen of mee te geven aan die kinderen die dat het hardst nodig hebben. Mogelijk gemaakt door diverse betrokken ondernemers en sponsoren. In heel Nederland worden deze week maar liefst 75 Kinderkerstpakketten bij Medisch Kinderdagverblijven uitgepakt.
 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant