Afbeelding

Vrijwilligers gezocht voor plaatsen van lichtjes op Oorlogsgraven Uden

Human Interest 1.295 keer gelezen

UDEN | Tanja Bovens Bunink uit Uden wil net als vorig jaar op kerstavond lichtjes laten branden op de oorlogsbegraafplaats in Uden. Daar heeft ze nog wel wat hulp bij nodig.

"We hebben hier een begraafplaats met 702 graven, waar we op kerstavond lichtjes willen laten branden", vertelt ze. "We hebben vrijwilligers nodig die op kerstavond vanaf 17.00 uur willen helpen met het aansteken van de waxinelichtjes. Opgeven kan via onze Facebookpagina." Vorig jaar zei de initiatiefneemster al dat ze hier een traditie van wil maken. "Niet alleen op 4 mei moeten we bij de oorlogsslachtoffers stilstaan, dat mag ook met kerst. Wanneer iedereen aan een ander denkt, mogen deze helden niet vergeten worden."

Het idee van Tanja komt voort uit een idee van Dick Jansen uit Burgum. Hij kreeg in 2015 het idee om op de oorlogsgraven in zijn woonplaats een lichtje te branden, net zoals dat al 25 jaar gebeurde op de Canadese begraafplaats in Holten. Hij zette een Facebookactie op die massaal werd opgepikt. Uiteindelijk brandden er op kerstavond op meer dan 140 plaatsen in Nederland kaarsjes bij oorlogsgraven. Kijk voor meer informatie over dit initiatief op www.lichtjesopoorlogsgraven.jimdo.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant