Het team (foto: Ad van de Graaf)
Het team (foto: Ad van de Graaf)

Kerstdiner Minima Uden wederom een succes

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Platform Minima Uden hield op woensdag 19 december weer het zo langzamerhand traditionele Kerstdiner voor de kinderen uit gezinnen met een laag inkomen, samen met hun ouders.

Met ruim 150 gasten was restaurant D'n Heerboer ook dit jaar weer helemaal vol en na korte welkomstwoordjes door de voorzitter van het Platform, Berry Dufornee en wethouder Maarten Prinssen konden de gasten weer kiezen uit een goed gevuld buffet. Omdat ook voor deze kinderen een avond lang stilzitten een onmogelijke opgave is, was er ook gezorgd voor een kerstvrouw die de prachtigste ballonfiguren op verzoek kon maken en konden ze door twee schminksters hun gezicht laten versieren in de mooiste kerst-thema's. Tijdens het eten verzorgde het dameskoor de Ujese Vrollies een optreden en geen familie kon weggaan zonder eerst door professionele fotograaf Ad van de Graaf een fotoreportage te laten verzorgen. Tenslotte kregen alle gezinnen nog een grote tas gevuld met etenswaren en lekkernijen mee, geheel verzorgd door Mirjan en Paul van D'n Heerboer.

Helpen
"Het was de tweede keer dat ik met mijn team van Platform Minima dit mocht organiseren" zegt Berry Dufornee, "en de derde keer dat het Platform dit nu al doet. En iedere keer is het weer een geweldig festijn. Niet alleen is het top dat je mensen in deze feestperiode dit plezier kunt doen, maar ook is het prachtig om te merken dat zoveel mede-Udenaren graag elkaar willen helpen. Hoe mooi is het mensen te moeten zeggen dat we al genoeg helpers hebben en dat ze dus dit jaar helaas niet kunnen helpen. Het was ook goed om te zien dat de wethouder en zijn beleidsambtenaar beiden onze uitnodiging met twee handen aangrepen en diezelfde handen ook nog eens gebruikten om borden af te halen. Een speciaal woord van dank is op zijn plaats voor Mirjan en Paul met hun team van D'n Heerboer. Zonder hun medewerking is zo'n kerstdiner niet mogelijk, overigens ook niet zonder de financiële steun van de Gemeente Uden."

Meer berichten