Afbeelding

Komedie laat Zonnebloemgasten lachen

Human Interest 565 keer gelezen

NISTELRODE | Niet minder dan 120 Zonnebloemgasten werden zaterdagmiddag aan het lachen gemaakt tijdens het optreden van toneelgroep Van Alles Wè uit Nistelrode. Het was weer gezellig druk in Eigen Herd Uden waar de Zonnebloem Uden haar gasten regelmatig ontvangt voor een activiteit. Het optreden van de toneelgroep uit Nistelrode is zo'n beetje vaste prik voor de Zonnebloem en valt altijd in de smaak. Na ontvangst met koffie en wat lekkers introduceerde regisseur Jan de Vocht het stuk van deze middag. 

De komedie met deze naam is er weer een met veel herkenbare onderwerpen. Er duikt bij Nel Populier een afschuwelijk schilderij op uit de erfenis van Mineke en plots zit achter het doek een potloottekening van de hand van niemand minder dan Vincent van Goch. Althans dat denkt men maar de naam klopt niet helemaal en dat zien ze over het hoofd. De vaste bezoekers van trefpunt 'D'n Inloop' zijn in alle staten en speculaties over de opbrengst van de tekening zorgt voor de nodige verwarring. De wethouder ziet het ook wel zitten en wil het graag 'voor weinig' tentoonstellen. Als uit Amerika een 'rijke' schoolvriend op komt duiken gaan de dollartekens in de ogen flikkeren. Maar niet bij Nel, die blijft ijskoud, zelfs als een taxateur geld wil bieden. Bij het bod van 15.000 euro gaat Nel overstag en niet voor niets. Enfin, alle denkbare clichés komen voorbij. De verbaasde kreetjes uit de zaal, "och toch" en "da kan toch nie", waren tussen het lachen door regelmatig te horen.

In de pauze werd genoten van een drankje dat door de vrijwilligers van de Zonnebloem werd uitgeserveerd. De uitkomst van de komedie was te raden natuurlijk, de tekening was nep. En zoals dat gaat bij komedies, eind goed al goed. De spelers, regisseur, technici en vrijwilligers van Zonnebloem en Eigen Herd mochten van het verraste publiek een warm applaus in ontvangst nemen. Deze eerste Zonnebloemmiddag van 2019 gaat ook dit maal de boeken in als zeer geslaagd. Met een glimlach van oor tot oor gingen de gasten weer huiswaarts. Ook vrijwilliger worden bij de Zonnebloem? Meld je aan op www.zonnebloem.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant