De Rotary in Peru
De Rotary in Peru

Rotary Uden helpt mee aan waterzuiveringsproject in Peru

Human Interest 1.222 keer gelezen

UDEN | Rotary Uden heeft samen met bevriende Rotary clubs in het Duitse Dormagen en Cusco in Peru 45.000 euro opgehaald voor een waterzuiveringsproject in Peru. Het kinderdorp Munaychay in Urubamba bouwt dankzij de drie Rotary Clubs nu aan een waterzuiveringsinstallatie waardoor nabijgelegen bronwater binnenkort drinkwater kwaliteit heeft.

Noodzakelijk, omdat het kinderdorp diverse functies heeft. Van opvang van wezen tot een werkplaats voor mensen met een beperking. Dagelijks worden er vanuit de keukens van het kinderdorp ook nog 1000 maaltijden bereid om te zorgen dat de schoolgaande kinderen goed gevoed hun lessen kunnen volgen. Monique van Amelsvoort, voorzitter van Rotary, ondersteunt de actie van harte: "Kinderen hebben de toekomst en in kinderdorp Munaychay wordt gewerkt aan een betere toekomst voor die kinderen. Vanuit onze eigen leden kwam de samenwerking met Rotary Dormagen op gang en werd in Peru contact gelegd met de club in Cusco. Lokale mensen weten wat er nodig is en samen met de drie clubs werd er geld ingezameld. Door een goede onderbouwing en de samenwerking onderling, kreeg ons project door de moederorganisatie van Rotary de status van een zogenaamd Global Grant project." Uiteindelijk kon er naar stichting van het kinderdorp 45.000 euro worden overgemaakt.

De Duitse Rotaryclub is onlangs met een aantal leden gaan kijken naar de ontwikkelingen in Peru en was ervan onder de indruk. Monique: "We hebben kunnen zien dat daar volop gebouwd wordt aan de waterzuivering, maar ook dat het kinderdorp voor een enorme sociale samenhang zorgt in de regio. 'Rotary helpt' is ons motto en als je dan ziet wat onze hulp betekent voor mensen die het echt nodig hebben, dan is dat precies waar we het samen voor doen." Door de afwisseling van goede doelen die Rotary voorstaat, zal de komende actie van Rotary Uden weer ten goede komen aan lokale doelen in Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant