Afbeelding

Beleef een nostalgische sportdag in Odiliapeel

Human Interest 1.454 keer gelezen

ODILIAPEEL | Op sportpark De Smelen in Odiliapeel vindt op zondag 16 juni een uniek gebeuren plaats. De afdeling Uden organiseert dan de jaarlijkse veteranensportdag voor oud RKJB en KPJ leden.

De historische sportdagen uit de 60-er en 70-er jaren herleven op deze dag. Het wordt een sportdag met een programma zoals gebruikelijk was in die jaren. Ritmische oefeningen op muziek, volksdansen en gemengde volksdans. Ook de piramidebouw en het touwtrekken van de heren ontbreekt niet op deze dag. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is tussen de 70 en 75 jaar. Vanuit heel Brabant, Gelderland en Limburg komen zo'n 520 oud KPJ leden naar Odiliapeel om te strijden om de ereplaatsen. Ongeveer 32 dames- en herenafdelingen nemen deel aan deze dag. Uit de regio geven behalve Uden ook Zijtaart, Loosbroek en Dinther acte de présence.

Om 9.45 uur wordt begonnen met een defilé door Odiliapeel vooraf gegaan door marsmuziek van de Klankentappers. Daarna worden tussen 10.45 uur en 13.00 uur de onderdelen door een deskundige jury beoordeeld. Ook worden dan de atletiekonderdelen gedaan, de dames balwerpen en de heren kogelstoten en de series 80 meter. De heren gaan in series touwtrekken, de besten komen s'middags in de finale.

Om 13.30 uur vindt de officiële opening plaats, daar presenteren alle afdelingen zich voor het publiek. Na het Wilhelmus worden de massademonstraties gedemonstreerd. Daarna onder andere de gecombineerde oefening, waar de dames en heren op muziek hun oefening presenteren, de vrije oefening waar de afdelingen hun creativiteit kunnen laten zien en de piramidebouw van de heren: een staaltje behendigheid en bouwkunst. Tussendoor staan de finales 60 en 80 meter en het touwtrekken op het programma. De sportdag wordt afgesloten met de gemengde volksdans en om 16.30 uur de prijsuitreiking. Entree voor deze nostalgische sportdag is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant