Afbeelding
Foto: Gert de Goede
FOTO'S

Groot Ramadanfeest in Eigen Herd

Human Interest 1.311 keer gelezen

UDEN | Enkele enthousiaste ouders van leerlingen van Bedir organiseerden afgelopen zaterdag in samenwerking met Udenaar De Toekomst, Eigen Herd en ONSWelzijn een Ramadanfeest.

Veel ouderen weten nog hoe het was om als kind de oorlog mee te maken, of kennen de verhalen van hun ouders. Op Bedir zitten kinderen die met hun ouders gevlucht zijn uit gevaarlijke oorlogsgebieden. Deze kinderen hebben hier weinig familie en missen onder meer hun opa's en oma's. Hier in Nederland hebben we kort geleden nog met elkaar de Tweede Wereldoorlog herdacht en onze bevrijding gevierd. De dag na het vieren van Bevrijdingsdag, maandag 6 mei, begon het vasten voor de Ramadan. Voor veel mensen een tijd van bezinning, saamhorigheid en zorg voor anderen. Na het vasten is het altijd groot feest. De leerlingen van Bedir nodigden de Udense ouderen dan ook graag uit om dit samen met hen te vieren. Daarbij was het ontmoeten van jong en oud en het samen feestvieren en lekker eten met respect voor elkaars cultuur, het uitgangspunt. Er zijn zaterdag leuke, spontane onderlinge gesprekken en mooie contacten ontstaan. 

Er was onder andere een kleurrijke modeshow, waarbij de kinderen en hun ouders lieten zien hoe hun traditionele klederdracht eruitziet tijdens het Ramadanfeest. Ook deden alle klassen een toneelstukje of zongen een mooi lied.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant