Leerlingen Udens College trotseren Alpe d'HuZes: 'Een levensles die je nooit meer vergeet' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
De groep in Frankrijk
De groep in Frankrijk

Leerlingen Udens College trotseren Alpe d'HuZes: 'Een levensles die je nooit meer vergeet'

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | De Alpe d'HuZes trotseren, hoe voelt dat? Niet uit te leggen, volgens leerlingen van het Udens College. Zij gingen vorige week donderdag de berg op. Hiermee hebben ze al bijna 50.000 euro opgehaald. "Het klopte van A tot Z", aldus trotse docent Patrick van Lierop.

De leerlingen en vrijwilligers vertrokken zondagochtend vroeg naar Frankrijk. "Het was een lange rit, maar toen de bergen verschenen werd het steeds een beetje stiller in de bus", vertelt docent Patrick. Hij is initiatiefnemer van de deelname van het Udens College. "De leerlingen hadden zoiets van: moet ik hier naar boven? Dat ga ik nooit halen. Ik deed vorig jaar ook mee, en heb ze vertrouwen gegeven dat het zeker wel ging lukken." Na een trainingsrit en indrukwekkende motivatiechallenge werd het vertrouwen dan ook steeds groter. "Donderdagochtend was het zover en gingen we met de hele groep naar boven. De fietsers zijn twee keer de berg op gefietst, de wandelaars liepen 1,5 keer naar boven. Toen we voor de tweede keer over de finish kwamen, kwamen de emoties bij iedereen naar boven."

Doneren
De Udense teller voor het goede doel staat al op bijna 50.000 euro. In totaal staat de teller al bijna op maar liefst 12 miljoen euro. Je kunt nog een maand doneren, via de website www.opgevenisgeenoptie.nl. "Een prachtige dag, alles klopte", aldus Patrick. "We gaan het dan ook zeker voortzetten. Hier leer je meer van dan uit 1000 lesboeken. Een levensles die je nooit meer vergeet."

Meer berichten