Logo kliknieuws.nl/uden
Het diamanten paar Theo en Anneke (foto: Henk Lunenburg)
Het diamanten paar Theo en Anneke (foto: Henk Lunenburg)

Theo en Anneke Koenders-Heijneman al 60 jaar getrouwd

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Theo (86) en Anneke (88) Koenders-Heijneman zijn vandaag (11 juli) 60 jaar getrouwd.

Theo en Anneke zijn beiden in Oud-Zevenaar geboren. Theo was 32 jaar boekhandelaar bij Edel Brabant in Uden en Anneke heeft de laatste 20 jaar in de winkel geholpen. Daarvoor was ze kraamverzorgster. Ze leerden elkaar kennen op de kermis van Oud-Zevenaar, maar het heeft nog een jaar geduurd voor ze echt verkering hadden. In hun verkeringstijd moest Theo voor een militaire oefening voor veertien dagen naar Duitsland. Een dag voor vertrek kreeg Theo te horen dat er iemand bij de poort op hem stond te wachten. Anneke was vanuit Oud-Zevenaar naar Kampen gekomen om afscheid nemen. Ze mochten een uur samen zijn.

Na zes jaar verkering trouwden ze op 11 juli in het gemeentehuis van Zevenaar. In 1961 kwamen ze in Uden wonen, ze kregen twee kinderen en hebben nu twee kleinkinderen. Theo is vaak te vinden in zijn groentetuin en hij biljart al 25 jaar bij Onze Keus. Anneke heeft op 35-jarige leeftijd haar zwemdiploma gehaald. Maar wandelen is haar tweede passie. Ze heeft vier keer de vierdaagse van Nijmegen gelopen en 25 keer de avondvierdaagse van Uden. Vijftien jaar gingen ze met kaartvrienden op vakantie met georganiseerde reizen van Oad. De laatste 25 jaar zijn ze niet meer op vakantie geweest.

Op 18 juli komt de burgemeester op bezoek. Ter gelegenheid van hun 60e trouwdag gaan ze binnenkort met hun kinderen en kleinkinderen uit eten.

Meer berichten