Logo kliknieuws.nl/uden
Marianne du Maine met haar nieuwe bundel (foto: Ankh van Burk)
Marianne du Maine met haar nieuwe bundel (foto: Ankh van Burk)

Marianne du Maine geeft bundel met gedichten en gedachten uit

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Marianne du Maine – Van Antwerpen schrijft al jaren gedichten en noteert haar gedachten. Regelmatig zijn haar teksten – vaak ter overdenking of bemoediging – te vinden op de maandelijkse pagina van de Petrusparochie in het Udens Weekblad. Zij heeft een selectie van haar werk gebundeld en voorzien van eigen foto's geeft zij die uit onder de titel 'De weg ontstaat door hem te lopen'. Op 12 september presenteert zij haar bundel in het parochiecentrum aan de Kerkstraat om 20.00 uur, waarna de bundel te koop wordt aangeboden.

door Ankh van Burk

Marianne heeft de liefde voor taal van haar vader meegekregen en liefde voor natuur, kunst en muziek kreeg zij van haar moeder mee. Zij ontwikkelde al op jonge leeftijd haar schrijftalent. Dertien lang gaf zij vier maal per jaar een familiekrant uit, die zij tot en met de lay-out geheel zelf verzorgde. Toen haar kinderen op basisschool De Springplank zaten, was zij redactielid voor de schoolkrant. Later schreef zij gedichten, overdenkingen en interviewartikelen voor het parochieblad 'Paulus en wij' en het parochieblad 'De Koepel'. Nu levert Marianne, als lid van de Commissie Communicatie van de Petrusparochie haar tekstuele bijdragen aan het maandelijkse parochiekatern in het Udens Weekblad. Haar naam zal menigeen dan ook niet onbekend zijn. Marianne: "Mijn gedachten en gedichten komen voort uit mijn nadenken over zaken die mij bezighouden. Daarbij speelt mijn geloof vaak op de achtergrond mee, want ik put kracht uit het geloof."

Idee
Haar teksten bleven niet onopgemerkt, zo blijkt uit de vele reacties die zij in de loop der jaren heeft gekregen. Mensen voelen zich door haar gedachten en gedichten getroost en bemoedigd of het zet aan tot overweging. Soms worden haar teksten aan anderen doorgegeven of gebruikt als opening bij bijvoorbeeld een bijbelbijeenkomst. Al deze positieve reacties brachten haar man Wim op het idee om een bundel met deze teksten uit te geven. "Ik ben aan de slag gegaan met het verzamelen van teksten en met de vormgeving van de bundel, want ik wilde dat het helemaal eigen werk zou zijn. Wim en ik hebben daarom ook de teksten van eigengemaakte, toepasselijke foto's voorzien. De bundel heb ik ook in eigen beheer uitgegeven", verklaart Marianne trots.

Presentatie
In het parochiecentrum aan de Kerkstraat zal Marianne op 12 september haar bundel 'De weg ontstaat door hem te lopen' aan de aanwezige belangstellenden presenteren. Zij doet dit aan de hand van een diapresentatie en zij zal ook enkele gedichten uit haar bundel voordragen. De presentatie begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur wordt iedereen verwelkomd met een kop koffie of thee, welke gratis aangeboden worden. De bundel is te koop voor 12,95 euro. Van elke verkochte bundel gaat een euro naar het Epilepsiefonds. De bundel is hierna ook te koop bij Bruna aan de Passage en bij Primera aan de Sacramentsweg. Wie onverhoopt niet op 12 september aanwezig kan zijn, kan de presentatie ook bijwonen na de Hoogmis op 15 september in de Petruskerk.

Meer berichten