Logo kliknieuws.nl/uden
Bo als Sem in de film.
Bo als Sem in de film.

Hoofdrol voor Udense Bo (12) in bioscoopfilm 'De Brief voor Sinterklaas'

  •   998 keer gelezen   Human Interest

UDEN | Net 12 jaar oud en dan al de hoofdrol spelen in een Nederlandse bioscoopfilm. Het klinkt als een droom, maar voor de Udense Bo Burger is het werkelijkheid. In de nieuwste sinterklaasfilm 'De Brief voor Sinterklaas' gaat hij als Sem op pietenavontuur. De film gaat vanavond (woensdag) in de bioscoop TakeTen in Uden in première.

door Temmie van Uden

Mooie rollen in musicals als Billy Elliot en Beauty and the Beast had hij al, net als een zangcarrière bij Kinderen voor Kinderen. Maar een filmrol; dát stond nog hoog op het lijstje. "Ik kreeg de kans om auditie te doen voor deze film en die heb ik meteen aangegrepen", vertelt Bo. "Uiteindelijk bleef ik over met vier andere jongens. We zouden binnen een paar dagen te horen krijgen wie de hoofdrol zou krijgen, maar dat duurde zó lang dat ik de hoop al een beetje had opgegeven." Tot het verlossende telefoontje kwam. "Het was uiteindelijk zo onverwachts dat ik de hoofdrol had, dat ik van blijdschap begon te huilen."

Film
In de film speelt Bo de rol van Sem, die Sinterklaas en zijn pieten wil helpen bij een probleem: een groot tekort aan Pieten. De goedheiligman gaat via een auditie op zoek naar nieuwe pieten. Sem, die op school gepest wordt, ziet zijn kans schoon en schrijft een brief. Als hij een stoere, sterke Piet kan worden dan durven zijn pesters hem vast nooit meer lastig te vallen. Maar gemakkelijk gaat dat niet... Gaan ze het redden? Of komt er een einde aan het Sinterklaasfeest?

Première
In elf dagen werden al zijn scènes opgenomen, op allerlei verschillende locaties in Nederland. Toch even wat anders dan in een musical spelen. "Ik vind acteren het allerleukst", glimlacht Bo. "We werkten met een team een periode heel intensief samen. Het is één grote familie." Naast Bo schitteren onder anderen Lieke van Lexmond, Bram van de Vlugt, Edo Brunner en Aad van Toor op het witte doek. De film ging afgelopen zaterdag, op zijn verjaardag, in première in Amsterdam. Vanavond is de Udense bioscoop aan de beurt, om 18.00 uur. Bo is zelf bij de première in Uden aanwezig. Zijn eerste grote filmrol smaakt naar meer. "Ik zou zeker nog meer grote rollen in films willen spelen, of in een televisieserie zoals Brugklas of Spangas." Maar eerst de havo afmaken. Ook dat voor maar één ding: "Naar de acteerschool!"

Meer berichten