Duik met Jantine in het leven van hoogbegaafden en hoogsensitiviteit.
Duik met Jantine in het leven van hoogbegaafden en hoogsensitiviteit.

Jantine vertelt in Boekel over haar hoogbegaafheid

Human Interest 2.283 keer gelezen

BOEKEL | Jantine van den Boom geeft op donderdag 24 oktober van 19.30 tot 21.00 uur een lezing over hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. De lezing is gratis en vindt plaats bij Lunchroom Nia Domo in Boekel.

Jantine van den Boom neemt je mee in een open en nieuwsgierige ontdekkingstocht naar wat het betekent om hoogbegaafd te zijn. Hoe deze eigenschap je persoonlijke leven, je werk en je relaties met andere mensen kleurt. Jantine put uit haar eigen ervaring als hoogbegaafd mens, als moeder van een hoogbegaafde zoon en als coach die graag werkt met sneldenkende slimmeriken.

Zijn hoogbegaafden per definitie superslimme nerds met een gebrek aan sociale vermogens? Strebers die alles beter weten? Toptalenten die zonder al te veel moeite alles kunnen wat ze maar willen? Er leven veel vooroordelen en misvattingen over hoogbegaafdheid. En even zovele definities. Veel hoogbegaafden zijn bang om arrogant over te komen, en lopen niet graag te koop met hun talenten.

Net als iedere eigenschap, heeft hoogbegaafdheid zijn kwaliteiten én zijn valkuilen. Deze valkuilen kunnen leiden tot communicatieproblemen, conflicten, burn-out en zelfs depressie. Hoe kun je je hoogbegaafde kwaliteiten nou slim inzetten en aan de goede kant van de lijn blijven, zodat de balans niet doorslaat? Hoe verbind je verstand en gevoel, en welke rol speelt hoogsensitiviteit hierbij? Kaartjes zijn te reserveren via www.bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492 32 32 45 of aan de balie in de bibliotheek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant