Afbeelding
FOTO'S

Lachen en schateren tijdens de spellenmiddag voor Zonnebloemgasten

Human Interest 936 keer gelezen

UDEN | De spellenmiddag voor Zonnebloemgasten in Eigen Herd afgelopen zaterdag was er weer een om in te lijsten. Ongeveer zeventig gasten hadden ingeschreven en het was rond de speeltafels een drukte van jewelste. Toen iedereen zat opende plv. voorzitter Mieke Prinsen de middag. Er rolden nog net geen tranen over de wangen, maar er werd volop gelachen en geschaterd.

door Gerard van der Hoeven

Het was de bedoeling dat iedereen bij elk van de tien verschillende spelletjes aan de beurt zou komen. De praktijk was weerbarstig. En maar goed ook, want de lol werd er niet minder door. Er werden uitslagen genoteerd en standen opgeteld maar er was zo ongeveer niemand die de tien spellen heeft uitgespeeld. Simpelweg omdat het té gezellig was. Daardoor duurde het spelletje soms ietsje langer. En dan, in de ogenschijnlijk georganiseerde chaos, de truc van de middag. Dames én damestasjes. Als van tafel geruild werd moesten natuurlijk de tasjes mee. Prima, maar dan zie je hoeveel, vooral zwarte, damestasjes er zijn. En als er dan een blijft hangen is 'leiden in last'. Het leidde tot bijna hilarische omstandigheden. Uiteindelijk kwam het iedere keer weer goed met de tassenroulette. 

Als katjes muizen, mauwen ze niet
Van lachen krijg je dorst. Dus die werd in de pauze ook dit keer gelest met een drankje. De verrassing was de komst van cateraar Gert-Jan van den Broek met zijn frietkar. Voordat men het wist was het 16.30 uur en stonden er al taxi's te wachten. Geen tijd meer voor de prijsuitreiking en dit is nog nooit voorgekomen. In haar slotwoordje benadrukte Mieke dan ook dat het meedoen gezelliger was dan winnen en dat de presentjes wel op een ander moment van pas zouden komen. Met een glimlach op het gezicht ging iedereen weer huiswaarts. Tot de volgende Zonnebloemmiddag. Ook vrijwilliger worden bij de Zonnebloem? Kijk op www.zonnebloem.nl voor meer informatie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant