Logo kliknieuws.nl/uden
"Het boek is leuk, spannend én grappig", aldus de jonge Din.
"Het boek is leuk, spannend én grappig", aldus de jonge Din.
INTERVIEW

'De band die je samen opbouwt is zo gaaf'

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | 'De Prins van Draconië'. Zo heet het kinderboek dat de Udense Din Mickers samen met zijn vader Tom heeft geschreven. Met zijn 8 jaar mogen we hem misschien wel de jongste ondernemer van Brabant noemen. "We hebben samen een fantastisch avontuur beleefd met het schrijven van dit boek", aldus vader Tom.

De Prins van Draconië gaat over een jongen die in het bezit komt van een bal die in een winterse nacht vanuit een andere wereld op aarde terecht komt. De jongen Faydin wordt op de proef gesteld om zijn ouders en vrienden te redden van een sluimerend kwaad. Tom: "Din heeft een grote fantasie. Hij heeft daarmee een grote bijdrage geleverd aan het verhaal. We hebben allerlei dingen die we zelf ooit hebben meegemaakt in het boek verwerkt." Din lijkt dan ook op de hoofdpersoon in het boek. "Ze kunnen bijvoorbeeld beiden goed puzzelen en tekenen", somt Tom op. "En in bomen klimmen", vult Din aan.

Coachkaarten
De Prins van Draconië is meer dan een boek alleen. Tom: "We willen kinderen en hun ouders op een fantasierijke manier inspireren om het maximale uit zichzelf te halen. Na ieder hoofdstuk vind je een coachkaart met vragen, die ouders en kinderen elkaar kunnen stellen. Hiermee maken we ze bewust van wat zij samen belangrijk vinden en met welke talenten zij doelen gaan behalen." Het boek is bedoeld voor kinderen van 8 tot 14 jaar. "Kinderen leren zichzelf op deze manier beter begrijpen, door hen bewust te laten zijn van wat hun talenten en dromen zijn. Ook heb je als ouder gesprekken met je kind die je normaal niet zomaar voert, zodat je dichter tot elkaar komt." Iets wat hij en zijn zoon ook meemaakten tijdens het schrijven van het boek. "De band die je opbouwt met je kind is zo ontzettend gaaf." Als het aan Din ligt, leest iedereen het boek. "Het is super leuk en spannend, maar ook grappig. Oh ja, én cool!"

Crowdfunding
Om het boek te kunnen bekostigen, hebben Tom en Din een crowdfundingsactie opgezet. "Het is een prentenboek met een heel tof verhaal én een mooi design", aldus Tom. Wil jij helpen om het streven van 6.500 euro te behalen of het boek kopen? Ga dan naar www.draconie.nl.

Meer berichten