Afbeelding
FOTO'S

Sint en Piet vermaken Zonnebloemgasten in Eigen Herd

Human Interest 807 keer gelezen

UDEN | Eigen Herd stroomde zaterdagmiddag weer vol met meer dan honderd Zonnebloemgasten. En daar was reden toe, want de Sinterklaasmiddag stond te gebeuren.

Uit de speakers klonken sinterklaasliedjes en de koffie met krollen belegd met speculaas gingen er goed in. Voorzitter Johan van der Leest was er niet en dat was best vreemd. "Hij is er anders altijd", zo werd gefluisterd. Dus werden de gasten welkom geheten door Gerard van der Hoeven, die hierna Annie van Duijnhoven introduceerde als vertelster van het grappige Sinterklaasverhaal van tante Mathilde. Hierna werd de goedheiligman ingehaald met het welkomstlied. Hmmm, die baard met die snor... die kennen we! Gelukkig maar, de middag kon beginnen.  

Diverse gasten werden naar voren geroepen om van Sinterklaas complimenten in ontvangst te nemen of werden op een andere manier in het zonnetje gezet. Het was tijd voor een echte pubquiz. De Sint stelde vragen en de groepen aan de tafels moesten het juiste antwoord geven met de letters op de tafel. Piet hield het allemaal nauwgezet in de gaten en zorgde voor afwisseling door de zangkennis van iedere groep te testen. Het werd een soort liederentafel waarbij Piet zich van zijn beste kant liet horen en zien. Het was verbazingwekkend te zien dat de liedjeskennis erg hoog was. De pret zat er goed in en de winnaars kregen als eerste hun presentje, alle anderen direct daarna dus niemand ging zonder prijs naar huis. Toen het weer tijd was om afscheid te nemen van de Sint en zijn Piet klonk het bekende 'Dag Sinterklaasje' uit volle borst.

Ook vrijwilliger worden bij de Zonnebloem? Kijk op www.zonnebloem.nl voor meer informatie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant