Logo kliknieuws.nl/uden

Udense naar Amerika: 'Dit is mijn enige kans'

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Het is 14 april 2000. De 18-jarige Daniëlle van Linder uit Uden rijdt op haar scooter naar huis en wordt aangereden door een andere scooter. Ze raakt in coma en komt terecht in het ziekenhuis met onder meer een schedelbasisfractuur en bloedingen in haar hersenen. Wonder boven wonder herstelt ze, maar de gevolgen van het zware ongeluk zijn nog altijd nadrukkelijk aanwezig. Eén lichtpuntje: de kans op verbetering is in zicht. "Dit is mijn enige kans."

Van het ongeluk weet Danielle zelf niet veel meer. "Wat ik wel weet is dat ik na vier weken vanuit het ziekenhuis naar huis werd gestuurd. Daar heb ik maar wat aangemodderd. Voor de buitenwereld was ik weer 'gewoon' beter, terwijl ik me zo helemaal niet voelde." De Udense had geheugenproblemen, was snel overprikkeld en altijd doodmoe. "Dat is altijd zo gebleven. Als het ware is de filter in mijn hoofd kapot, waardoor ik álle prikkels binnenkrijg. Dat kost heel veel energie. Ik heb een soort mist in mijn hoofd wat me heel moe maakt."
Naar een leuk feestje gaan is ook niet meer vanzelfsprekend. "Het is soms wel lastig dat mensen van de buitenkant niet aan mij kunnen zien hoe ik me voel. Dat ik na een feestje zo'n drie tot vier dagen nodig heb om te herstellen, ziet niemand." Helemaal herstellen wordt een hele moeilijke opgave, maar verbetering is na twintig jaar eindelijk wél mogelijk. Eind juni vliegt Danielle naar Utah in Amerika voor een hersenletselbehandeling. "Het is mijn enige kans, en die grijp ik met beide handen aan." Voor de behandeling is 15.000 euro nodig. Danielle startte vorig jaar een doneeractie, waarmee ze nu al ruim 6000 euro heeft opgehaald. Op 19 maart wordt er een benefietavond met 5-gangendiner georganiseerd bij Stadscafé Van Eijk, waarvoor je kunt reserveren. Doneren kan nog steeds. Kijk voor alle informatie op www.facebook.com/volgmijnherstel.

Lees het complete verhaal woensdag in Udens Weekblad

Meer berichten