Logo kliknieuws.nl/uden
Via www.blauwhelpt.nl kun je een hulpvraag indienen.
Via www.blauwhelpt.nl kun je een hulpvraag indienen.

Udense piloten en stewardessen in actie

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Op vakantie gaan kunnen we de komende tijd wel vergeten. Vliegtuigen staan aan de grond en de piloten en stewardessen zitten thuis. Maar ze zitten niet stil. Onlangs startten KLM-piloten met Blauw Helpt, een initiatief waarbij piloten en stewardessen mensen een hart onder de riem steken in deze lastige tijd. Marcel Kester pakt de actie in Uden op, samen met een zevental collega's.

"Zolang we niet vliegen, kunnen we onze tijd op deze manier toch nuttig besteden", vertelt de Udenaar. "We willen mensen in de regio Uden op allerlei manieren helpen. Van ouderen in een verzorgingstehuis die weinig mensen zien, tot mensen die aan het revalideren zijn of iemand die zijn of haar baan verloren is en wel wat steun kan gebruiken." Via de speciaal gemaakte website www.blauwhelpt.nl kun je een hulpvraag indienen. Dit kan vanalles zijn. "Denk aan het uitlaten van een hond, boodschappen doen, eten koken en bezorgen, bijspringen in de zorg of de voedselbank ondersteunen. Een gewoon bezoekje of belletje kan natuurlijk ook." Er zijn nog veel meer manieren waarop extra hulp kan worden geboden. Blauw Helpt gaat op zoek naar een match in de regio en brengt de verschillende partijen met elkaar in contact. "We houden ons hierbij aan alle maatregelen. Iedereen die vanuit dit initiatief aan de slag gaat als vrijwilliger, krijgt van tevoren instructies mee om de kans op verspreiding zoveel mogelijk te beperken."

Blauw Helpt is een eigen initiatief van medewerkers van KLM. "De KLM staat hier dus los van, maar draagt de actie wel een warm hart toe", vertelt Marcel. "Zo heb ik bijvoorbeeld maar liefst 1000 macarons en 10.000 ingevroren karamel toetjes van hen gekregen die ik weg mag geven. Het zou heel leuk zijn om met die macarons op bezoek te gaan bij mensen die het momenteel moeilijk hebben." Hij en zijn collega's kunnen niet wachten om te beginnen. "We zijn er helemaal klaar voor en iedereen is enthousiast!" Kijk voor meer informatie en het indienen van een hulpvraag op www.blauwhelpt.nl.

Meer berichten