Logo kliknieuws.nl/uden
Foto's: Yolanda Raijmakers

Regenboogpad in Bevrijdingspark onthuld

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Uden heeft sinds donderdag officieel een regenboogpad. Wethouder Ingrid Verkuijlen,Simon van Ieperen van Club Abstract en Gijs de Louw van Stichting Compass Uden onthulden voor een klein publiek het regenboogpad in het Udense Bevrijdingspark,waarmee aandacht wordt voor acceptatie van de LHBT-community.

Namens Club Abstract verzorgde voorzitter Van Ieperen het openingswoord.Simon heeft zich, met anderen van Club Abstract, hard gemaakt voor een dergelijk pad,met succes. Zowel Van Ieperen als Compass-directeur Gijs de Louw gaven in hun speech aan dat de aandacht voor LHBT’ers nog steeds hard nodig is, zeker gezien enkele recente schrijnende voorbeelden, waaronder een incident in Gilze afgelopen week waarbij een lesbische vrouw met kokend water werd overgoten. “Gelukkig gaat het op veelplekken wel goed, en laten we in Uden in elk geval zien dat we hier respect hebben voor elkaar", aldus Van Ieperen.
De bijeenkomsten van Club Abstract starten vanaf september weer en zijn iedere laatste donderdag van de maand te bezoeken. Meer informatie is te verkrijgen via jongerenwerker Iris Driessen (iris@compass-uden.nl)

Meer berichten