All You Need Is Love bezorgde tweeling een geweldige Kerst [IN GESPREK MET] | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Danique en Daisy met de kinderen Lucia en Matteo.</p>

Danique en Daisy met de kinderen Lucia en Matteo.

IN GESPREK MET

All You Need Is Love bezorgde tweeling een geweldige Kerst

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Daisy Brouwer uit Uden woonde zes jaar in Mexico, net als haar zus Danique. Daisy is sinds 2016 weer terug in Nederland, maar Danique woont er nog steeds. Dankzij All You Need Is Love konden ze elkaar onlangs na lange tijd weer in de armen sluiten.

door Henk Lunenburg

Hoe was jullie tijd op de basisschool?
“In Maasbracht gingen we naar de basisschool. We zijn een eeneiige tweeling en leken veel op elkaar, dus een paar keer hebben we voor de lol van plek gewisseld. We hebben er nooit misbruik van gemaakt. Wij hadden veel vriendinnen, bij feestjes mochten we allebei uitnodigen wie we wilden, dus dat werden grote feestjes. Een van de weinige huisregels bij ons thuis was: ‘Lieg niet en kom op tijd’. Papa zei altijd: “Voor elke minuut die je te laat komt, kom je morgen vijf minuten eerder thuis.” En daar hield hij zich aan.”

Welke opleidingen volgde je?
“Na de middelbare school heb ik Toerisme gestudeerd op de NHTV in Breda. Tijdens onze middelbare schooltijd is mama in 2005 overleden. In 2009 was ik zes maanden in Mexico voor mijn derdejaars stage bij Solana Tours in Playa del Carmen. Solana organiseerde rondreizen door Mexico. Voor mijn laatste jaar opleiding ging ik terug naar Nederland. Daarvan heb ik een half jaar stage gelopen in een hotel in Brugge. In 2010 ben ik geslaagd.”

Wat ging je daarna doen?
“Nadat ik een half jaar bij een ICT bedrijf had gewerkt, vertrok ik 2011 met mijn zus en een vriendin voor een rondreis van zeven maanden. We begonnen in Brazilië en gingen met de bus naar Mexico. In augustus ging ik terug naar Nederland, Danique bleef daar. In november keerde ik weer terug naar Mexico om te gaan werken. Danique woont samen met Oscar. Zij en ik gingen ieder onze eigen kant op, maar hielden wel contact. Ze woonde bij mij in de buurt en we werkte voor het zelfde bedrijf. In 2016 ging ik weer terug naar Nederland. Deze keuze was voor mij heel moeilijk omdat Danique haar bruiloft aan het plannen was, ik wilde daar graag bij zijn. Maar ik wist van mijzelf, als ik blijf voor de bruiloft, dan wil ik ook wachten tot er een kind komt. Afscheid nemen was heel moeilijk, maar de heimwee naar Nederland won. Ik ging weer bij papa wonen in Maasbracht. Ik werkte bij Travelworld in Den Bosch, later verhuisde ik naar Breda. In 2019 maakte ik de overstap naar Tzorg, waar ik werk voor en met mensen, heel afwisselend. Anderhalf jaar geleden leerde ik mijn vriend Erik kennen via een datingsite, nu wonen we één jaar samen in Uden.”

Is je vader veel naar Mexico gekomen om jullie te bezoeken?
“Tijdens mijn stageperiode is hij twee keer naar Mexico gekomen en in de tijd dat wij daar woonden kwam hij twee keer per jaar. Mexico werd zijn tweede thuis, hij had er vrienden en genoot van zijn momenten met kleinzoon Matteo. In februari 2019 ging hij weer voor vijf weken. Op 30 maart sloeg het noodlot toe. Toen Danique vanaf haar werk contact met hem probeerde te krijgen, bleek hij te zijn gestorven aan een hartaanval. Danique belde mij en ik heb direct een vlucht geboekt. In Mexico organiseerden we een afscheidsdienst voor zijn vrienden daar. Na een week vlogen we met papa terug naar Nederland, en de week daarna is hij hier begraven.”

Met Kerst waren jullie te zien in het televisieprogramma All You Need Is Love. Wie schreef de brief?
“Elk jaar kijken we naar de kerstspecial maar schrijven hebben we nooit gedaan, omdat we vonden dat andere families betere redenen hadden. Het overlijden van papa en de geboorte van Lucia waren voor Danique reden genoeg om te schrijven. Financieel hadden zij en haar vriend het niet breed omdat ze al acht maanden werkeloos waren. Mijn vriendin heeft ook een mail geschreven. Erik zat in het complot, hij kreeg de vrijdag voor de uitzending te horen dat Danique misschien met haar gezin naar Nederland kwam. Ze moesten wel coronavrij zijn en een paspoort regelen voor Lucia, wat in drie dagen tijd lukte.”

Hoe is het toen verder gegaan?
“Ik had in de krant gelezen dat voor de kerstspecial van All You Need Is Love alle mensen met de bus waren afgezet bij hun geliefde. Ik wist niet dat Danique met haar gezin in het vliegtuig zat naar Nederland. Erik werd gebeld met het verzoek om mij op zondag naar de studio te lokken. Hij verzon dat we bij zijn broer in Amsterdam op bezoek gingen, en vooraf moest hij zijn broer ophalen op het station. Ik vond daar niets vreemds aan en stelde geen vragen, tot hij een parkeergarage inreed. Hij zei toen pas: “We zijn hier voor de opnames van All You Need is Love.” Meteen begon ik te huilen van blijdschap en sloeg de stress toe. We werden getest op corona, gelukkig negatief. Er was ons niets verteld, misschien kregen we alleen een videoboodschap te zien. De hele uitzending is in één keer opgenomen. Bijna als laatst werden wij naar de bank geroepen. Robert vertelde dat Danique en mijn vriendin een mail hadden geschreven, met het verhaal over de tijd in Mexico en het overlijden van papa en de geboorte van Lucia. Hij zei dat er veel geregeld was om op tijd een paspoort voor Lucia te krijgen. Het leek voor mij uren te duren voor ik hem hoorde zeggen: “Ze zijn allemaal gekomen, ga er maar naar toe.” Ik vergat de coronaregels en rende naar ze toe om ze vast te houden en te knuffelen.”

Hoe heeft Danique het ervaren?
“Na het telefoontje waarin verteld werd dat ze mochten komen werd het heel spannend, want zou het lukken om een paspoort te regelen voor Lucia? Met hulp van goede vrienden en extra geld is het gelukt. Danique belde mij om te zeggen dat ze dat weekend telefonisch moeilijk bereikbaar was, ”Ik bel je maandag wel”, zei ze. Eenmaal in Nederland moest ze haar telefoon op vliegtuigstand laten staan. In de studio was alles perfect geregeld, zoals eten en er stond een babybedje. Ook voor hen duurde het lang voor ze aan de beurt waren. Na de uitzending moesten ze nog vijf dagen in quarantaine. We hebben niemand op de hoogte gebracht, maar sommigen hadden ons wel in voorfilmpjes op tv gezien. Na de uitzending kregen we veel telefoontjes of we echt in dat programma zaten. Er werd bepaald dat mijn zusje en haar gezin tot 29 januari in Nederland konden blijven. We hebben genoten van de tijd samen, jammer genoeg konden we geen leuke uitstapje maken. Het opnieuw afscheid nemen was heel moeilijk.”

Cv Daisy
Daisy en Danique werden op 4 juni 1988 in het ziekenhuis van Roermond geboren. Ze groeide op in Maasbracht, in een liefdevol gezin. Mama was altijd thuis en papa werkte in het huis van bewaring in Roermond. Voor hun huwelijk werkte papa op de vaart en mama werd geboren op een woonboot. Daisy en Danique worden zeeziek op een boot, in het water voelen ze zich beter thuis. Beiden hebben nog op hoog niveau gezwommen. Daisy leerde anderhalf jaar geleden haar vriend Erik kennen via een datingsite. Ze wonen nu één jaar samen in Uden.

Meer berichten