Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Het gouden paar. (foto: Fons Strijbosch)</p>

Het gouden paar. (foto: Fons Strijbosch)

(])

Alfons en Leida, al 50 jaar een gouden paar

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Alfons en Leida van den Berg-Jansen vieren op 26 februari hun gouden huwelijk. Zowel Alfons als Leida werd in Rotterdam geboren, hij in 1946 en zij in 1950.

Alfons komt uit een gezin van elf kinderen, bij Leida hadden ze vier kinderen. Beiden groeiden op in het naoorlogse Rotterdam, wat betekende dat er hard moest worden gewerkt voor brood en een fatsoenlijke avondmaal. Allebei verloren ze op jonge leeftijd één of meerdere ouders. Na een korte verkeringstijd trouwden ze op 26 februari in Rotterdam. Voor ze moeder werd, werkte Leida bij Heineken, Alfons werkte even bij de gemeente Rotterdam en besloot daarna te gaan studeren aan de TU in Delft. Door diverse banen van Alfons, verhuisde het paar van Spijkenisse via Nieuwegein naar Uden. De laatste jaren voor zijn pensionering in 2008 was Alfons directeur van Thibo Bouwstaal in Beek en Donk. Beiden zijn jarenlang fanatieke fietsers geweest op de racefiets. Alfons speelt Walking Football bij FC Uden en hij golft wekelijks op De Schoot in Sint-Oedenrode. Leida is wekelijks menig uurtje op de tennisbaan bij Park Hoeven te vinden en werkt als fanatieke vrijwilligster bij het Parochiecentrum van de St. Petrusparochie. Ze kregen drie kinderen, Mark, Petra en Richard die met hun partners Kim, Edwin en Madelon in Uden wonen.
Er zijn acht kleinkinderen aan de stamboom toegevoegd in de leeftijd van 1 tot 15 jaar. Alfons en Leida hebben veel gereisd met (al) hun kinderen en kleinkinderen. Ze genieten graag van een zonnig eiland of van de sneeuw in Oostenrijk of Finland. Door de coronamaatregelen zal het feest niet in 2021, maar hopelijk alsnog in 2022 plaatsvinden, gevolgd door een wintervakantie met het hele gezin.

Meer berichten