<p>Een foto uit 2017, de meest recente foto die met alle broers en zussen samen is gemaakt.</p>

Een foto uit 2017, de meest recente foto die met alle broers en zussen samen is gemaakt.

Familie van Uden uit Zeeland samen 900 jaar, wel maar een kwartiertje

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Dertien kinderen, samen 900 jaar oud. Of eigenlijk, 901 jaar oud. De familie van Uden zou deze mijlpaal graag vieren, maar houdt het feestje nog even tegoed.

Jan, Tien, Annie, Piet, Jo, Antoon (Broer), Harrie, Lambert, Koos, Jos, Gonny, Mia en Harriëtte brachten hun jeugd door in Zeeland, de plek waar oudste broer Jan nog steeds woont. De rest van de broers en zussen woont nu op verschillende plekken in de regio. Op 13 maart waren ze samen 900 jaar oud, maar heel lang duurde dat niet. “Onze broers Koos en Jos zijn tweeling”, legt Broer uit. “Ze zijn dus allebei op 13 maart geboren, maar Koos een kwartiertje eerder dan Jos. Even waren we dus samen 900 jaar, maar een kwartier later werd Jos 66 en ging de teller alweer op 901.”

Feest
De verjaardagen van iedereen zijn voor de familie altijd fijne en gezellige momenten van samenzijn. Meer dan 20 verjaardagen in het jaar, met de ‘kouwe kant’ meegerekend. “We proberen er altijd bij te zijn”, vertelt Annie. “Het is heel jammer dat we nu niet bij elkaar kunnen komen door het coronavirus. We hebben eigenlijk twee gouden paren in ons midden en binnen enkele maanden nog een gouden paar, maar ook dat kunnen we helaas niet vieren. Dat betekent dat we ook nog geen nieuwe familiefoto kunnen maken, waar we allemaal gezamenlijk opstaan.” Ook de familiedag kent geen doorgang dit jaar. “Eens in de twee jaar houden we in ons ouderlijk huis in Zeeland een familiedag. Dan zijn ook de kinderen en kleinkinderen erbij, waardoor we met meer dan 100 man zijn!” Op 31 augustus 2009 vierden de ‘Van Udens’ dat ze samen 750 jaar waren. En dat allemaal nog in goede gezondheid, zoals ook nu nog steeds het geval is.

Meer berichten