Logo kliknieuws.nl/uden
VERHAAL

‘Gewone ongewoon’

  •   keer gelezen   Human Interest

Hieronder lees je een verhaal uit de verhalenreeks geschreven door Annemarie van Boekel. Eens in de zoveel tijd plaatsen we haar verhalen op Kliknieuws.

“De politiek brengt voor vele groepen nieuws. Jeugd wordt besproken en gezien wordt hoe lastig de jeugd het heeft. Herinneringen maken, jong zijn, alles locked en down. Daten voor singles is een onmogelijke opgave om de juiste te vinden. Ze lopen na hun derde afspraak nog met mondkapjes op waardoor de vlinders opgesloten zitten in hun cocon.

Zo zijn we alweer in het jaar 2021 beland. Mijn agenda geeft ‘geen activiteit’ aan. Hmmm, hoe kan dat. Och ja. Wat een rust… vergeet ik niets vanavond ? Nee hoor… je mag niets, Annemarie. Langzaamaan raken ook onze hersenen steeds stiller en gewoon aan het minder actief zijn.

Wat is het stil… Niets hoor je. Het lijkt wel autoloze zondag van toen. Raar heel raar… De avondklok is ingegaan. Je afvragen wat iedereen nu na 22.00 uur doet is simpel. Met zijn allen thuis op de bank.

Netflixen en de tv draait overuren. De doorgezeten banken en tv’s gaan een burn-out tegemoet. De winkels kunnen hun voorraden na corona slijten aan vele huishouden! Bij Ikea slaat straks de overbevolking weer toe. De jeugd komt gewoon niet meer naar huis. Ze blijven weg tot na 04.30 uur de volgende dag. Jeugdherinneringen, zo anders. In ieder geval hebben ze geleerd nog creatiever te zijn met wat niet kan of mag. We houden er een hele creatieve generatie aan over voor de toekomst.

Op tv weten ze van gekkigheid niet wat ze aan oude concepten en programma’s van zolder moeten trekken. Over de presentatoren die afgedaan waren door fout taalgebruik of vreemdgaan. Deze zijn elke week, zo niet avond, weer op de buis. Quizzen en tafelgesprekken in overvloed. COVID; het woord wat niet te tellen is op een avond kijken en luisteren naar tv. De beste slimste rekenkundige raakt hier zelfs de tel kwijt. De honden zijn niet aan te slepen, daarmee mag je legaal nog op straat na 22.00 uur.

Dan hebben we in het nieuwe jaar natuurlijk goede voornemens. Ieder maakt ze, zo niet op papier maar misschien wel in gedachten. Het nieuwe jaar, voornemens deze weer overslaan of nieuwe maken. Wat ga je veranderen of wat zijn je doelen dit jaar? Na doorgewerkt te hebben aan mijn eigen doelen en voornemens een eigen bedrijf in voorjaar 2021 bekendheid te geven. Verder zal ik het niet benoemen want dan gaat deze tekst piepen. Helaas is in januari, en ook februari  en maart inmiddels, een verhaal te schrijven hierdoor vertraagd.

Valentijnsdag was dit jaar een schaatsfeestje voor vele. Grote groepen bij elkaar een uitje buiten. Heerlijk wat hebben we even kunnen genieten. De sfeer en het mooie winterse sprookjes pallet. Zelf kreeg ik een brief van mijn Valentijn. Wat is dit nou? De brief ging als volgt: ‘Ik hou van jou… Ik geef om je! Op dit moment heb ik je niet eens ontmoet. Maar geloof me dat ik van je zal houden. Met al je imperfecties. Geef me de tijd je te vinden.’ Ja voor alle singles: ergens loopt hij of zij rond. Wanneer de tijd de tijd is. Geduld voor jeugd en vele groepen. Een lange weg hebben we samen belopen. Nog even… dan gaan de kroegen en winkels weer open. Waar hopen opdat gewoon weer gewoon kan en mag zijn.”

Annemarie

Meer berichten