Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Theo en Marietje bij hun huis waar ze samen gelukkig zijn. (foto: Henk Lunenburg)</p>

Theo en Marietje bij hun huis waar ze samen gelukkig zijn. (foto: Henk Lunenburg)

Theo en Marietje: een diamanten paar

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Theo en Marietje Zegers-van Rijbroek zijn vandaag (5 mei) 60 jaar getrouwd. Theo (86) is geboren op de Graspeel in Zeeland, Marietje (84) is geboren op de Rudigerstraat in Volkel.

door Henk Lunenburg

Ze hebben beide fijne herinneringen aan hun jeugd. Theo behaalde zijn vrachtwagenrijbewijs tijdens zijn militaire diensttijd. Hierna werkte hij als vachtwagenchauffeur bij de Boerenbond in Zeeland, later in Uden. De laatste 10 jaar reed hij op de bulkwagen voor de Cehave in Veghel. Na 40 jaar werken stopte hij op 59-jarige leeftijd. Marietje zorgde voor de kinderen en het huishouden.

Theo en Marietje zagen elkaar voor het eerst bij de Morgenzon in Zeeland, tijdens het bruiloftsfeest van drie broers van Van Dongen die tegelijk trouwden. Een daarvan met een zus Theo en een met een zus van Marietje. Na een verkeringstijd van 4 jaar trouwden ze op 5 mei voor de wet en op 15 juni 1961 voor de kerk in Volkel. Ze kregen vier kinderen, drie dochters en een zoon. Marietje naaide zelf de kleding voor haar kinderen toen die nog klein waren. Ze houdt van zwemmen en gaat graag bij vrienden en familie op visite, maar vindt het ook fijn als ze visite krijgt. Theo voetbalde bijna elke zaterdagmiddag, eerst bij FC Bitswijk, dat later FC Uden werd. Hij is een echte klusser; hij knapte zelf het huis op en hield de groentetuin bij. Nadat hij gestopt was met werken kluste hij vaak bij de kinderen en anderen, dit heeft hij gedaan tot zijn gezondheid het niet meer toeliet.

Samen zijn ze vier keer naar Canada op vakantie geweest, daar woonde de zus van Marietje met haar man. Eén keer bezochten ze van daaruit familie in Amerika. Sinds 1964 wonen ze aan de Artillerieweg in Uden en het is vooral Theo’s bedoeling om daar te blijven wonen tot zijn dood. Ze hopen nog heel lang te mogen genieten van hun kinderen met partners en van hun tien kleinkinderen. Het feest hopen ze half juni te mogen vieren als de coronamaatregels het toelaten.

Meer berichten