<p>Het paar leerde elkaar kennen op een feest in Breda. (tekst + foto: Henk Lunenburg)</p>

Het paar leerde elkaar kennen op een feest in Breda. (tekst + foto: Henk Lunenburg)

Nico en Elly 65 jaar getrouwd: ‘Toch een mooi feestje’

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Nico en Elly Candel-Van den Berg uit Uden vierden afgelopen zondag hun briljanten huwelijk.

Nico Candel werd op 4 december 1932 geboren in Roermond, zijn vrouw Elly zag voor het eerst het levenslicht op 25 mei 1935 in Bergen op Zoom. Ze kwamen allebei uit een groot gezin en hadden een fijne jeugd. Ze volgden een MBO-opleiding met aanvullende cursussen. Nico was militair bij zowel de landmacht als de luchtmacht, Elly heeft bij de EMI gewerkt als verkoopassistente en als receptioniste/telefoniste. “We hebben elkaar voor het eerst ontmoet tijdens een feest georganiseerd door de gemeente in Breda”, vertelt Elly. “Ik was daar met mijn moeder en mijn zus, en Nico was in Breda op cursus en ging samen met een collega naar dat feest. We hebben 2 jaar verkering gehad. Na het eerste jaar zijn we verloofd en een jaar later op 30 mei 1956 in Breda getrouwd.” Elly heeft nog steeds de liefdesbrieven die Nico haar geschreven heeft.

De hobby’s van Nico waren tuinieren en muziek luisteren, Elly leest graag. Puzzelen en kruiswoordraadsels oplossen doet ze ook graag. Nico: “In 1971 verhuisden we met het gezin van Nijmegen naar Uden voor het werk van mij op de vliegbasis. We gingen vaak op vakantie naar de provincie Zeeland, camping Dishoeck, met de kinderen Jos, Han en Deanne. Later gingen we ook met de kinderen naar het buitenland zoals Duitsland en Luxemburg. Toen de kinderen niet meer meegingen, reisden we samen naar het buitenland, zoals naar Mallorca en gingen we regelmatig weekendjes weg met vrienden.” Elly sportte bij een gymclub en af en toe ook thuis op de hometrainer. Nico gebruikte bijna dagelijks de hometrainer tot hij zo’n 85 jaar oud was. Nico was vaak van huis, op oefening. Elly hield het huishouden draaiende en zorgde voor de kinderen. “Eenmaal in Uden ben ik vrij snel gaan werken, best bijzonder voor die tijd”, vertelt ze. “De kinderen waren inmiddels op een leeftijd dat ik niet altijd thuis hoefde te zijn. Later heb ik samen met Nico een paar dagen per week op onze kleinkinderen Roy, Max en Romy gepast. En ja, we hebben ze verwend.”

Nico heeft een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. “Ik ben lid geweest van de Raad van Elf van de carnavalsvereniging in het leger. Ik hield wel van een feestje en was altijd in voor een geintje of een verkleedpartij.” Elly was lid van de NKV, een vrouwenvereniging waarvoor ze ook nog het secretariaat heeft gedaan. Nico was af en toe de entertainer voor die vereniging en organiseerde bijvoorbeeld bingoavonden.

Het 65-jarig huwelijksfeest is in beperkte kring gevierd op 30 mei. “Helaas beperkten de coronarichtlijnen de mogelijkheden. Het was echter niet minder feestelijk en bovenal fijn dat er met een zonnetje aandacht aan kon worden besteed”, aldus het echtpaar.

Meer berichten